Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворкян с изпепеляващи думи: Гоце разчекнат на две! Бойко ще прави Мая президент

Pan.bg 16 май 2018 | 12:13 views (1139) commentaries(0)
img
София, България 16 Май 2018, 12:10
blitz.bg

Какво става с договора с Македония? – тъкмо да попитаме, и получихме отговора: започва разчекването. Примерно: половината Гоце е наш, другата половина - техен. Днес проф. Ангел Димитров казал: „Гоце Делчев може да е герой и на България, и на Македония… Гоце е българин по произход, но се е борил за свободата на хората, които сега живеят на географската територия Македония“ /край на цитата/. Професорът е шеф на нашата част от комисията, която ще дели „общата“ ни история. Той има завидна репутация, изборът му беше посрещнат много ласкаво – обаче сега дава знак, че ще прави по-скоро политика, отколкото да воюва за историческата Истина. А тя му е пределно ясна. Нищо няма да постигнем от пазарлъците със скопските първенци. Само ще замазваме: всичко ще е хем наше, хем тяхно – Историята ще бъде нещо като колхоз. Това според София, която вече е свалила байрака. А според Скопие всичко ще си остане тяхно, както и досега. И ако един ден ги придърпат в НАТО, ще видите какви усти ще разчекнат.

*** Наскоро попаднах в архива си на едно писмо на Елена Вапцарова – то е от 10 юли 1968 година, публикувано е във вестник "Литературен фронт". Ето фрагмент от него: „Когато излезе това глуповато известие, че са ПРЕВЕДЕНИ СТИХОВЕТЕ НА ВАПЦАРОВ НА РОДНИЯ МУ ЕЗИК, в почуда бех. Нима има в историята такъв поет, който да е писал свои стихове на ЧУЖД ЕЗИК И ПОСЛЕ ЧУЖДИТЕ ХОРА ДА МУ ГИ ПРЕВЕЖДАТ НА РОДНИЯ ЕЗИК! Това пиша аз, майката на поета, с немощната си ръка.“ Понеже фалшивите демократи отдавна се напъват да изкарат Вапцаров терорист, сега като нищо ще го харижат даром на „македонците“. Дори няма да го делят на две.

*** Сега за друго - новина пак от днес. Бойко направи Мая Манолова омбудсман – ей тъй, за кеф, нищо, че тя джафкаше люто по него. Сега вече имала – днес го съобщиха – по-висок рейтинг от президента Радев. Според едни социолози, анкетираните така подредили институциите: Правителството, тоест Бойко: 32% положителна оценка. Президентът: 62%. И хоп, Мая: 66%. На това се вика „хибридна“ операция – тип нашенско имамбаялдъ. Ще щипят така Радев


– щом като дори Мая има по-висока оценка от него. А накрая Падишахът ще я направи президент. Най-малкото ще опита: тя поне важи повече от Плевнелиев и Цецка.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker