Великобритания иска да забрани ДВГ през 2032 г.

Pan.bg 20 окт 2018 | 10:45 views (328) commentaries(0)
img fakti.bg


Ако Великобритания държи да стане лидер в областта на електрическия транспорт, пълната забрана на автомобили с бензинови и дизелови двигатели трябва да бъде изтеглена от 2040 г. за 2032-ра, смятат представители на властите. Целта е да се намалят емисиите на парникови газове и да се подобри климатът, а това е невъзможно с използването на ДВГ.

"Ако действително се каним да ставаме световен лидер по брой на електромобилите, правителството трябва да ускори налагането на нови превозни средства, за да може към 2032 г. в страната да има нулеви емисии", заявява председателят на британския Комитет по бизнес, енергетика и промишлена стратегия Рейчъл Рийвс.

В нейния доклад се споменава, че страната трябва да стимулира търсенето на електромобили и се критикува решението да бъдат спрени държавните субсидии при покупка на хибридни возила. Мнението на Рийвс, властите да забранят двигателите с вътрешно горене по-рано от планираното, се подкрепя от британската асоциация на енергийната промишленост, Energy UK, чиито членове смятат това за напълно осъществимо.

Изтеглянето на забраната за 2032-ра обаче има и противници, които смятат това за "нереално". Сред тях са генералният директор на Дружеството на британските автопроизводители и търговци (SMMT) Майк Хоуз, който акцентира върху факта, че в момента едва 0.6% от превозните средства в страната са с нулеви емисии. По-ранната забрана на ДВГ би означавала ръст в продажбите на електромобили с невъзможните 17 000% за десетилетие.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker