Сбъдна се още едно древно пророчество. Вярващите очакват края на света (ВИДЕО)

Pan.bg 07 ное 2018 | 22:52 views (1970) commentaries(5)
img fakti.bg


Преди броени дни в свещения град Йерусалим се сбъдна още едно древно библейско пророчество, убедени са вярващите.

Изпод камъните на Стената на плача, единствената оцеляла част от Втория Соломонов храм, разрушен от римляните в началото на първото хилядолетие от новата ера, изпълзя змия, предизвиквайки смут и паника сред молещите се.

Влечугото преследвало гълъб нагоре по древните камъни на Западната стена, но появата му пробуди страхове у събралите се богомолци, които видяха в това знак за идването на месията и края на света, описани в древно библейско пророчество.

Видео от случката, заснето на 1 ноември, се появи в YouTube, и се разпространи мълниеносно сред потребителите. За дни то обиколи света и получи многобройни тълкувания, повечето от които обвързани с древни пророчески текстове от Стария завет, Талмуда или Тората.

Пълзящото нагоре влечуго прекъсна молитвите и предизвика паника в свещения район. Появата му разпали страховете на вярващите за сбъдването на древно библейско пророчество, което описва идването на Месията. Според експерти по библейски пророчества, това е третият знак, за приближаването на Апокалипсиса, пише вестник Sun.

Първият знак за приближаването на края на света, такъв, какъвто го познаваме, дойде през септември, когато във ферма край Йерусалим, се роди червено теле. В Библията червеното теле е описано като един от предвестниците на промяната, която ще създаде нов ред на Земята. Според пророчеството във времена на смут, на бял свят ще се появи червена крава.

Миналият месец израелският фотожурналист Ноам Бедейн съобщи, че е видял и заснел жива риба и растителност в Мъртво море. Това бе вторият знак от пророчеството. Според пророк Изекил, животът ще се завърне в мъртви води, когато наближи краят на света.

Сега в Израел видяха и третия знак — змията, която преследва гълъб по древните камъни на западната стена.

Поклонниците, които били свидетели на появата на влечугото, изпаднали в паника. Някои разчели случващото се като знак, че "живеем в трудни времена, в които опасности ни дебнат отвсякъде". Други съзрели змията като един от предвестниците на Месията, описан в древните пророчески текстове на Библията, според които Апокалипсисът ще наближи, когато змия пропълзи по Западната стена на Храма.

Според скептиците влечугото просто е преследвало плячката си и в това няма нищо необичайно.

Равините обаче, не са на това мнение и смятат, че появата на


змията е знак. Той обаче не е задължително да е лош. Ако в Рая създанието е символизирало злото, в нашия грешен свят то е антипод на Рая и означава, че чистотата и светостта се възраждат.

Змията все пак била заловена от експерт по влечугите. Оказа се, че тя не е отровна и не представлява заплаха за поклонниците. Оказва се, че това е безобидна многоцветна змия (Hemorrhois nummifer).

Змията не е първият инцидент, който се случва на свещеното място тази година. През юли, огромен камък се откъсна от стената и за малко не премаза жена, която в този момент се молела отдолу.

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  иван грозни 08 ное 2018, 06:13
   
  9
   
  3

  да идва по-скоро и мръсните бълхари да бъдат изличени !

 2. #2
  Borei 08 ное 2018, 08:44
   
  3
   
  10

  Чудо голямо!
  То на тези жеги там, естествено че навсякъде има и змии.

  Щяло да има апокалипсис? Нищо няма да има!
  Нали и Ванга беше казала, че 2014-та г. щяло да бъде краят на ТСВ и цяла Европа щяла да бъде отровена и обезлюдена? Е днес е 2018-та г. и Европа е съвсем друга!

  До #1
  Не ние българите (както украинските фашаги ни наричат "бълхари"), ще бъдем изличени, а цялата фашистка измет в Украйна ще бъде избита от руснаците!
  Краят на сащиянската империя е и ваш край!

  Българите не са "мръсни"! Ние не сме агресивни и не сме избили половината от населението си, за разлика от украинските фашисти, които избиха над 13 000 мирно население в страната си!

 3. #3
  иван грозни 08 ное 2018, 17:43
   
  8
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  мръсни бълхари изчезнете от лицето на земята.все ми е едно кой ще ви затрие.на всяко добро отвръщате със зло но БОГ вижда!

 4. #4
  Borei 09 ное 2018, 09:53
   
  1
   
  8

  Отговор на коментар: #3

  Абе украински злобар, като толкова ненавиждаш българите, изчезни от нашият сайт!

  "на всяко добро отвръщате със зло но БОГ вижда!"
  И този "Бог" ще види и вашите "добрини", дето избихте 13 000 мирно население, забранявате на хората да си говорят на родният им език и повтаряте като пълни идиоти: "Слава Украины!" И за каква заслуга ви е тази "слава", когато подлагате половината на страната си на геноцид? Едната половина се опитва с метода на диктатурата да подчини или унищожи другата?

  Може Бог да вижда всичко, но Бог има и реална представа, кое е добро и кое е зло!
  А целият този идиотски Запад, САЩ и подлъгалите се украински Майдановци сте злото днес! Той вас ще ви накаже!

  А това "изчезнете от лицето на земята" е клетва, която според Бога е грях и се наказва също! Виждаш ли колко си "добър" пък ти?

 5. #5
  иван грозни 09 ное 2018, 15:24
   
  7
   
  1

  мрете бълхари!
  колкото по-скоро толкова по-добре за света!
  ще стане по-чисто място !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker