Крайната десница в Германия заговори за "Dexit"

Pan.bg 12 яну 2019 | 07:01 views (435) commentaries(2)
img
pik.bg


Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" провежда конгрес от днес, за да реши дали да подкрепи излизане на Германия от Европейския съюз в тяхната предизборна кампания за предстоящите избори за Европейски парламент, в момент, когато Брекзит вече разтърсва Общността, съобщава "Франс прес".

Членовете на антиимиграционната партия провеждат 4-дневен конгрес, за да утвърдят манифест за изборите на 23 май, когато се очаква популистки и националистически партии и движения да се представят силно в цяла Европа.

Ако партийният актив реши да приеме плана за "Dexit", "Алтернатива за Германия" ще отвори още един фронт в битката си срещу основните политически партии в Германия, тъй като разбива още едно табу, след като вече открито постави под въпрос културата на страната за изкупление и съжаление от стореното през Втората световна война.

Стъпка към превръщането в партия, подкрепяща Dexit, също така ще я върне към корените ѝ - "Алтернатива за Германия" беше основана през 2013 г. върху антиевропейска платформа, въпреки че след това тя промени фокуса, като отстоява антиимиграционна идеология.

Но подобен ход все пак може да се окаже рискован в страна, която все още е до голяма степен проевропейска, а и самата "Алтернатива за Германия" също е разделена от радикалното предложение да постави 2024 г. като дата за излизането на Германия от Европейския съюз.

Според стратегията от 58 страници за предизборната кампания на партията, която ще бъде обсъдена на конгреса, "Алтернатива за Германия" ще настоява, че ЕС "се развива в недемократична структура".

Ако не се извършат реформи, за да се решат проблемите през следващите пет години, "тогава ще бъде необходимо излизане на Германия или организирано разпадане на Европейския съюз и създаването на нова европейска икономическа общност".

Сред реформите, които "Алтернатива за Германия" иска да види, е Европейски парламент, който има максимум от 100 представители в сравнение с повече от 700 евродепутати сега.

Ала предложенията срещат опозиция дори от водещи членове на "Алтернатива за Германия", включително нейният водещ кандидат за евроизборите - Йорг Мьойтен.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  бачо Бойо 12 яну 2019, 10:43
   
  7
   
  1

  И на фона на всичко това наши корифеи на политическата мисъл от сутрин до вечер ни заливат с това как още съвсем мъничко ни остава да влезем в така лелеената мечта " шенген" . Алооо, балоните...Вие идиоти ли сте или на такива се правите.

 2. #2
  Borei 12 яну 2019, 10:52
   
  6
   
  2

  Де такъв късмет?

  Ако Германия "излезе" от гнилият "съюз", то той се разпада окончателно....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker