Българин падна от мост в Пекин, но застраховката не покрива животоспасяващата операция /ВИДЕО/

Pan.bg 14 мар 2019 | 12:06 views (329) commentaries(0)
img
dnes.dir.bg


Интервенцията на 31-годишният Николай Марино ще струва 40 хиляди евро

31-годишен българин е в критично състояние в болница в Пекин, след като е претърпял тежък инцидент. На 9 март Николай Маринов е паднал от мост в китайската столица, вследствие на което е с тежки счупвания на гръбнака и по краката, както и със сериозен кръвоизлив в корема. Оказана му е помощ, но от болницата се въздържат от животоспасяваща операция.

Интервенцията ще струва 40 хиляди евро, а застраховката му не покрива напълно тази сума.

Николай Маринов завършва бакалавърската си степен в Университета за национално и световно стопанство в София, а след това и магистърска степен в гр. Ухан, Централен Китай. Впоследствие записва докторантура в Централния университет по финанси и икономика в Пекин. В момента е докторант и работи като учител в китайско училище, където преподава английски език. По този начин той издържа родителите си и 18-годишния си брат в България, тъй като баща му е с онкологично заболяване.

Веселин Найденов, който е близък приятел на пострадалия, обясни пред "България он ЕР", че състоянието на Николай е стабилизирано, но остава доста тежко. Предстои му най-сложната операция.

"Трудността е, че в Китай дори и за китайските граждани, когато стане злополука, трябва първо да извадите парите от своя джоб и след приключване на лечението застрахователната компания да изплаща средствата обратно", каза Найденов.

Сумата обаче не е изплатена и болницата отказва операция, тъй като съгласно договора на Николай неговите работодатели не носят отговорност за злополука в почивен ден.

Веселин Найденов беше категоричен, че в никакъв случай Николай не е имал желание да сложи край на живота си и случката е инцидент. По думите му пострадалият е отговорен човек, който е загрижен за другите. Николай е контактен и е споделил на приятеля си, че се притеснява за това какво ще се случи с родителите му. Те живеят в плевенско село и са споделили, че в момента нямат средства за пътуване дори до София.


"Бихме били безкрайно благодарни на всички, които могат да помогнат. В момент, в който някой има нужда и друг се притича на помощ, разбираш до каква степен човечността е останала в нас. Надявам се хората да разберат", сподели Веселин Найденов.

Той допълни, че състоянието на Николай се позволява той да
бъде транспортиран в България. Затова и част от събраните средства ще бъдат използвани родителите му да пътуват до Китай.

От Министерството на външните работи увериха, че е дало гаранция на китайската болница, че парите за лечението на Николай ще бъдат изплатени. Въпреки това е открита дарителска сметка за 31-годишния българин. Всеки, който иска да помогне, може да го направи на:

IBAN: BG19STSA93000022501711

BIC: STSABGSF

Банка: Банка ДСК ЕАД

https://www.facebook.com/CRI.Bulgarian/videos/1710852718950364/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker