Системата на ЕС срещу дезинформацията ще заработи от следващата седмица

Pan.bg 16 мар 2019 | 07:56 views (391) commentaries(2)
img mediapool.bg


Системата на ЕС за противодействие на дезинформацията ще започне работа в понеделник следващата седмица, съобщи Европейската комисия, цитирана в петък от БТА.

Тази нова система ще разполага с представители във всяка държава от ЕС. Всички те ще събират данни от открити източници за засечени дезинформационни кампании, независимо къде се намира техният източник. Целта е ЕС да съгласува общ отговор за противодействие, включително с насочване на вниманието на гражданите към опитите за разпространение на неверни данни.

Участниците в системата ще обменят оценки и наблюдения за посоките на дезинформационните дейности, както и опита си в противодействието. Принос за работата на системата ще имат също доброволци за проверка на достоверността, научни работници, НАТО и държавите от Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, САЩ и Великобритания).

От страна на институциите на ЕС ще участват Европейската служба за външна дейност, както и специалисти по действия при кризи, по киберсигурност и хибридни заплахи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 16 мар 2019, 08:42
   
  2
   
  0

  По-скоро системата им "ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ", а не "СРЕЩУ" ще им заработи!

  Те псотоянно са "в крачка", за това им трябва много усилено дезинформиране на гражданите, че "всичко си е супер"!!!

  Нищо, че във Франция биха и осакатиха стотици бунтовници за свобода и по-добър живот! Оказва се, че "Мадуро във Венецуела" правел всичко "неправилно" и те, ЕС и САЩ "имали право" да определят, кой да е "новият президент" там? А нещо безобразията на Макарончо не ги виждат? Защо не обявят първо във Франция нов президент, пък тогава да мислят за другият край на света????????????????

  А Каталуния? И там биха демонстрантите и им обявиха народният референдум за "незаконен"... А активистите са политически затворници вече в затворите им...

  А бащата на Марин Льо Пен? Започнаха политически преследвания, понеже не им харесва политиката му! Той искал Франция да си остане европейска и да не бъде ислямски халифат! И веднага "демократите" го обявиха вече за "опасен" и ще го последва съдбата на активистите и политиците в Испания/Каталуния....

  НО, тези искали да водят борба против "дезинформацията"?????? И кое тука е "дезинформация"? Че днес в 21-ви век в Европа и в този "демократичен" ЕС има политически затворници и бити и осакатени демонстранти за по-добър живот, както по времето на Сталин в комунистическа Русия преди ВСВ ли???????

  ЕС е крачка назад в тъмните времена на диктатурите!!! Доказват го с делата си!

 2. #2
  Geocom 16 мар 2019, 23:30
   
  0
   
  0

  Всички те ще събират данни от открити източници за засечени дезинформационни кампании

  Признаването на самозванец за президент как ще го определят - като информация или дезинформация. Информацията за протестите на жълтите жилетки и тя ли ще е дезинформация. Кой ще определя кое е информация и кое дезинформация.

  Тихомълком ни въвеждат цензура но иначе продължават да тръбят че живеем в "демокрация".

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker