Димитър Главчев или Красимир Велчев сменят Цветанов начело на ГЕРБ в парламента

Pan.bg 27 мар 2019 | 00:42 views (415) commentaries(0)
img
pik.bg


Димитър Главчев е най-вероятният нов председател на парламентарната група на ГЕРБ. Бившият шеф на парламента, който бе пожертван без ясна причина заради Корнелия Нинова, е с най-висок авторитет сред депутатите на управляващата партия след Цветан Цветанов. Освен това е в ГЕРБ и плътно зад премиера Бойко Борисов още от 2005 г. и познава всички хора и процеси в партията. С подобен пост било напълно честно да бъде реабилитиран като важен фактор в партията.

От още по-голямо значение било, че той се ползва с доверието и на всички останали парламентарни групи и работата му в Народното събрание и публичните му изяви са без нито едно петно. Това разкриват източници на ПИК от партията, според които няма по-подходящ от Главчев за овакантения пост на Цветанов като шеф на групата, след като в четвъртък оставката му бъде поискана от премиера Борисов на изпълнителна комисия.

По думите им обаче било спорно дали самият той ще приеме поста, тъй като преживял много тежко оставката си като председател на парламента, която се наложи да подаде по незначителни причини след напора на БСП. Затова трудно щял да се съгласи отново да поеме важен и отговорен пост, изпълнен с напрежение.

Другият не по-малко добър вариант бил настоящият зам.-председател на групата Красимир Велчев, който също е с висок авторитет сред депутатите. Той обаче се разбирал с променлив успех с част от останалите парламентарни групи, и особено с ДПС и щяло да му бъде трудно да води диалог, както и да осигурява кворума с коалиционните партньори, разкриват още от ГЕРБ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker