Кандидатите за евродепутати отказаха на „Менса България“ да провери IQ-то им

Pan.bg 22 май 2019 | 14:49 views (302) commentaries(3)
img novini.bg

Нито един кандидат за евродепутат не се е включил в призива на „Менса България“ за проверка на коефициента на интелигентност. Традиционно преди избори от дружеството отправят покана към участниците в надпреварата да проверят IQ-то си.

„Много от кандидатите за Европейски парламент заявиха желание за участие, но на обявената дата за попълване на теста не дойде никой. След като кандидатстват да представят българите в ЕП, би трябвало да покажат личностните си качества. За да успеят на вота, трябва да знаем кого избираме“. Това коментира пред БНР Христо Радков, зам.-председател на „Менса България“.

„Високият интелект не е задължителен за политиците, но има задължителен минимум. Един политик, на който народът му е гласувал доверие, трябва да е в горната една четвърт на обществото по интелект, за да има възможността да мисли. Ако той не може да мисли, няма значение какво образование има, какво възпитание има, от какво семейство е. Ако неговият компютър не работи, то той не може да вникне в проблема. Не е задължително политиците да са членове на „Менса“, понякога твърде много високият интелект пречи“, заяви той.

Радков сподели, че предизборната кампания за евровота не му е харесала, защото нито е видял личностите качества на кандидатите, нито е разбрал какво ще правят в Европарламента.

„Повечето казаха, че ще се борят с корупцията в страната. Но това е невъзможно, защото Европарламентът управлява единната политика на Европа, а не персонално вътрешната политика на всяка страна. Имам образен пример за това – по същия начин един човек, на който жена му му изневерява, може да свика общо събрание на блока, за да му решат проблема. Европа я интересува Бълга
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Оправия 22 май 2019, 15:13
   
  3
   
  0

  „Повечето казаха, че ще се борят с корупцията в страната. Но това е невъзможно, защото Европарламентът управлява единната политика на Европа, а не персонално вътрешната политика на всяка страна. Имам образен пример за това – по същия начин един човек, на който жена му му изневерява, може да свика общо събрание на блока, за да му решат проблема. Европа я интересува България да е приобщена, да следва директивите и да върви в единния съюз“, обясни Радков.

 2. #2
  А дали биха 22 май 2019, 16:18
   
  2
   
  0

  А Тиквоко и Цвинокио дали биха си проверили интелигентността?

 3. #3
  Geocom 23 май 2019, 20:10
   
  0
   
  0

  То IQ-то не е важно в България - важни са само "евроатлантическите" ценности и верноста към партията кърмилница ГЕРБ и верноста към вожда Бойко. Даже и се счита за предимство ако IQ-то ти не е по-голямо от това на Вожда който е прочел саво Винету.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker