Бундестагът блокира плановете на депутат от „Алтерантива за Германия“ за офис в Москва

Pan.bg 01 юни 2019 | 15:20 views (366) commentaries(0)
img
news.bg


Германският Бундестаг блокира плановете на депутат от "Алтерантива за Германия" Роби Шлунд да открие свой личен офис в Русия предаде Дойче веле.

В края на април Шлунд е информирал административния директор на Бундестага Хорст Рисе, че смята да "открие на територията на Руската федерация лично депутатско представителство".

Шлунд е заявил също, че има интерес към развитието на отношенията между двете страни и смята да поддържа връзки с "официални руски институции", с "обществени организации и частни лица".

Той е обявил, че дейността на офиса му в Русия няма да се финансира от депутатската му заплата. Не се съобщава какви са вероятните източници на финансиране.

Същевременно Шлунд е помолил Рисе да му каже дали намеренията му за представителство в Москва могат "да се сблъскат с правно обвързващи пречки от страна на бундестага".

В отговора си от 15 май административният директор е отбелязал, че депутатски представителства може да се откриват само на територии, които са под германска юрисдикция.

Освен това, плановете му влизат в конфликт с правомощията на федералното правителство, според които то е субектът, отговарящ за "контактите с други държави".

Той смята, че откриването на частен офис е "изцяло лична работа".

Изданието "Der Spiegel", което излиза с публикация по случая в днешния си брой, съобщава, че Роби Шлунд е женен за руска гражданка. През 2018 г. той е посетил Москва по покана на руските власти в качеството на един от седмината наблюдатели от "Алтернатива за Германия" по време на президентските избори.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker