Разследват случай за проповядване на фашистка идеология в Кюстендил

Pan.bg 06 юни 2019 | 19:42 views (392) commentaries(2)
img
news.bg


Районна прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по досъдебно производство за проповядване и подбуждане към дискриминация и омраза.

Гражданин подал сигнал, че на различни места в града са разлепени плакати, съдържащи изображение на немски генерал от Втората световна война - Фердинанд Шьорнер във военна униформа с нацистки символи под надпис "Героите от Втората световна война 1941-1945", приканващи за среща на ул. "Търговска" № 13, от името на читалище "Зора".

В рамките на разследването са извършени 4 огледи на местопроизшествия, при които са иззети доказателства, в това число и разлепените плакати. Установени са и други места в града с разлепени плакати, където предстои извършване на огледи.

Кметът на Кюстендил е забранил със заповед провеждането на обявеното събитие в читалище "Зора".

Претърсва се и жилището на председателя на читалището, където се намира и адреса за кореспонденция на читалище "Зора".

Прокуратурата е събрала и други доказателства за извършване подобни деяния в минал период. Предстои анализиране на доказателствата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Това добре, така трябва! 06 юни 2019, 22:11
   
  5
   
  3

  Ама за честване на 9-ти, както и за откровена пропаганда за тероризъм - взривяване на влакове, убийства на мирни граждани (пред децата им), палене на работещи фабрики няма разследвания.

 2. #2
  ...а обходена 07 юни 2019, 10:57
   
  2
   
  0

  Прооблемът е,че 6-та планинска дивизия нито е покорила ,нито е пробила линията "Метксас. На 6 април сапочва фронталния пробив,но до 8 април няма успех. На 08 април 1941г. 2-ра танкова дивизия от 18-ти корпус по долината на р. Струмешница обхожда планината Беласица от запад и на 9-10 април превзема Солун. Тогава гръцките войски от укрепената линия капитулират но линията не е пробита,а обходена.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker