Китай събира органи от затворници

Pan.bg 17 юни 2019 | 18:31 views (476) commentaries(2)
img
news.bg


Независим трибунал в Лондон заключи, че убийствата на затворници в Китай за органи продължават, а жертвите включват последователи на движението Фалун Гонг, съобщава британското издание "Гардиън".

Трибуналът за Китай, председателстван от сър Джефри Найс, който е бил прокурор в Международния наказателен съд за бивша Югославия, определи в единодушно решение в края на изслушванията по делото, че е "сигурно, че Фалун Гонг е източник - вероятно главният източник - на органи за принудително събиране на органи".

"Изводът показва, че много хора са починали в неописуемо отвратителна смърт без причина, че още хора може да страдат по подобен начин и че всички ние живеем на планета, където крайната злонамереност може да бъде открита във властта на онези, за момента, управляващи страната с една от най-старите цивилизации, известни на съвременния човек", изтъкна Найс.

Той добави: "Няма доказателства, че практиката е била спряна, а трибуналът е убеден, че тя продължава."

Трибуналът е получил доказателства от медицински експерти, разследващи във връзка с правата на човека и други.

Сред убитите, както се твърди, са членове на религиозни малцинства като Фалун Гонг. Преследването на групата започва през 1999 г., след като е привлякла десетки милиони последователи и започва да се разглежда като заплаха за управляващата Комунистическа партия.

Налице са по-малко доказателства за такива действия срещу тибетци, мюсюлмани уйгури и някои християнски секти.

Китай обяви през 2014 г., че ще спре изваждането на органи за трансплантация от екзекутирани затворници и отхвърли твърденията като политически мотивирани и неверни.

Трибуналът беше иницииран от Международната коалиция за прекратяване на злоупотребата с присаждане на органи в Китай (ETAC) и нейните членове, всички от които са работели без заплащане, включително медицински експерти.

Времето за чакане за трансплантация, предлагано от болниците в Китай, е изключително малко, отбеляза трибуналът, често само няколко седмици.

Разследващи, призоваващи болниците в Китай да разследват за трансплантации на пациенти, разкриха от трибунала, в миналото са били уведомени, че източникът на някои органи са последователи на Фалун Гонг.

Бивши затворници от Фалун Гонг, както и уйгури са свидетелствали за повтарящи се медицински тестове в китайските затвори.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Geocom 18 юни 2019, 12:58
   
  1
   
  0

  Независим трибунал в Лондон заключи, че убийствата на затворници в Китай за органи продължават, а жертвите включват последователи на движението Фалун Гонг, съобщава британското издание "Гардиън"

  Така е, а Си Дзипин и Путин закусват с малки деца всяка сутрин.

  Няма ли с какво да се занимават на този мъглив остров че Русия и Китай са им постоянно в устата. Ние също си имаме цяла плеяда малоумници кото Пасито, Плювню, АлЙо, Минджев и Перукан ама явно там са повече.

 2. #2
  цербер 18 юни 2019, 13:38
   
  1
   
  0

  че е "сигурно, че Фалун Гонг е източник - вероятно главният източник - на органи за принудително събиране на органи". ПАНовейска му работа.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker