Китай събира органи от затворници

Pan.bg 17 юни 2019 | 18:31 views (426) commentaries(2)
img
news.bg


Независим трибунал в Лондон заключи, че убийствата на затворници в Китай за органи продължават, а жертвите включват последователи на движението Фалун Гонг, съобщава британското издание "Гардиън".

Трибуналът за Китай, председателстван от сър Джефри Найс, който е бил прокурор в Международния наказателен съд за бивша Югославия, определи в единодушно решение в края на изслушванията по делото, че е "сигурно, че Фалун Гонг е източник - вероятно главният източник - на органи за принудително събиране на органи".

"Изводът показва, че много хора са починали в неописуемо отвратителна смърт без причина, че още хора може да страдат по подобен начин и че всички ние живеем на планета, където крайната злонамереност може да бъде открита във властта на онези, за момента, управляващи страната с една от най-старите цивилизации, известни на съвременния човек", изтъкна Найс.

Той добави: "Няма доказателства, че практиката е била спряна, а трибуналът е убеден, че тя продължава."

Трибуналът е получил доказателства от медицински експерти, разследващи във връзка с правата на човека и други.

Сред убитите, както се твърди, са членове на религиозни малцинства като Фалун Гонг. Преследването на групата започва през 1999 г., след като е привлякла десетки милиони последователи и започва да се разглежда като заплаха за управляващата Комунистическа партия.

Налице са по-малко доказателства за такива действия срещу тибетци, мюсюлмани уйгури и някои християнски секти.

Китай обяви през 2014 г., че ще спре изваждането на органи за трансплантация от екзекутирани затворници и отхвърли твърденията като политически мотивирани и неверни.

Трибуналът беше иницииран от Международната коалиция за прекратяване на злоупотребата с присаждане на органи в Китай (ETAC) и нейните членове, всички от които са работели без заплащане, включително медицински експерти.

Времето за чакане за трансплантация, предлагано от болниците в Китай, е изключително малко, отбеляза трибуналът, често само няколко седмици.

Разследващи, призоваващи болниците в Китай да разследват за трансплантации на пациенти, разкриха от трибунала, в миналото са били уведомени, че източникът на някои органи са последователи на Фалун Гонг.

Бивши затворници от Фалун Гонг, както и уйгури са свидетелствали за повтарящи се медицински тестове в китайските затвори.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Geocom 18 юни 2019, 12:58
   
  1
   
  0

  Независим трибунал в Лондон заключи, че убийствата на затворници в Китай за органи продължават, а жертвите включват последователи на движението Фалун Гонг, съобщава британското издание "Гардиън"

  Така е, а Си Дзипин и Путин закусват с малки деца всяка сутрин.

  Няма ли с какво да се занимават на този мъглив остров че Русия и Китай са им постоянно в устата. Ние също си имаме цяла плеяда малоумници кото Пасито, Плювню, АлЙо, Минджев и Перукан ама явно там са повече.

 2. #2
  цербер 18 юни 2019, 13:38
   
  1
   
  0

  че е "сигурно, че Фалун Гонг е източник - вероятно главният източник - на органи за принудително събиране на органи". ПАНовейска му работа.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker