В Долна Митрополия завърши курсът по общовойскова подготовка

Pan.bg 14 юни 2019 | 15:10 views (3294) commentaries(12)
img plevenzapleven.bg

Днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” бяха връчени удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация „Войник – първи етап общовойскова подготовка”.


Курсът има теоретико-практическа насоченост по подготовка на обучаемите за заемане на войнишки длъжности във формированията на Военновъздушните сили. В продължение на 8 седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по десет дисциплини.
В края на обучението те
положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната.


На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех „Много добър”.


Удостоверенията бяха връчени от командира на ВВУБ „Георги Бенковски” – полковник Петър Банков и началника на щаба – полковник Ивайло Пешаков. Полковник Банков ги поздрави по случай завършването и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В Долна Митрополия завърши курсът по общовойскова подготовка

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  взвод 14 юни 2019, 16:22
   
  5
   
  7

  "обстановка максимално близка до реалната." До бойната,а не до реалната,щото реалната е почивка и мързел!

 2. #2
  Тервел 14 юни 2019, 16:39
   
  3
   
  4

  Втората снимка става за кампанията стани войник.

 3. #3
  Гезелшафт 15 юни 2019, 07:22
   
  10
   
  0

  Наистина. Втората снимка е откровено плашеща. С тия стари сумки и противогази от Първата Световна Война. За автоматите и каските е почти същото. Малеееееййййи,страхххх!

 4. #4
  не 16 юни 2019, 08:21
   
  7
   
  0

  По скоро умирам от смях е бахти и смешниците.

 5. #5
  Пацо 17 юни 2019, 09:13
   
  4
   
  0

  при наличие на 5 самолета за тяхното обслужване работи една шепа хора. Останалите какво правят? Минаха и стрелбите в Шабла. Спокойствие и силна храна. Такава е реалната обстановка във ВВС.

 6. #6
  ВВСар 17 юни 2019, 09:24
   
  6
   
  1

  тези обучения на войници трябва да се провеждат от пехотинци, особено първите модули. За цялата армия войниците да минават първоначалната подготовка по един и същ план и занятията да се водят от кашици. Само тогава ще има ефект. Това дето го правят в Долна Митрополия е пародия на военна подготовка. Самите им офицер нямат нужната войскова подготовка, а ще учат войниците на служба. Несериозно. Имаха един НЩ на базата - Ив. Ангелов, той не знаеше изобщо какво прави там и какво изисква длъжността НЩ. Абсолютен любител, но знае английски и е завършил някъде в чужбина. Сега сигурно се е издигнал на някое кучебийско местенце и дава ли, дава ценни указания и заповеди дори.

 7. #7
  Кашпировски 19 юни 2019, 06:11
   
  1
   
  0

  Тези лица от втората снимка,сигурно са ги командировали от психиатричната болница-Карлуково в Долна Митрополия,за да е пълен цирка.Със тези гротескни физиономии приличат на актьори от филм на Костурица.Иначе,колегата ВВСар е много прав,първите модули,трябва да се водят само от пехотинци и то от старата школа.Тогава който изкара модула,може да се нарече войник.

 8. #8
  о.з. мл. лейтенант 20 юни 2019, 08:37
   
  1
   
  0

  Втората снимка е наистина покъртителна!

 9. #9
  Да видим 22 юни 2019, 07:38
   
  1
   
  0

  Да видим след 1 г.колко от тези "надъхани" военни ще останат на работа?! Особенно ако отидат на Парад и там им кажат ще ще ги стимулират макар и неравностойно,и след това си вземат обратно парите които са им дали за Извънъредно време!!! Продължавайте така господа от МО и другата година ще Марширувате само вие на площада....

 10. #10
  ВВСар 22 юни 2019, 08:46
   
  3
   
  0

  Хвърлете ги на с-на Русчуклиев,той ще ги направи хора и мъже,дори жените.

 11. #11
  зелен фасул 28 юни 2019, 16:55
   
  0
   
  0

 12. #12
  ISAF 13 сеп 2019, 14:11
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #10
  Точно за него са. Деградирала личност която все още си мисли, че групите които обучава са на първи модул войници или наборна военна служба. Не си правете труда да попадате в неговата учебна група защото ще съжалявате. Дори с колегите си с които работи не се разбира. Работи на принципа наши и ваши и злоупотребява с личното време на обучаемите които уж са задочна форма на обучение.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker