В Долна Митрополия завърши курсът по общовойскова подготовка

Pan.bg 14 юни 2019 | 15:10 views (2991) commentaries(11)
img plevenzapleven.bg

Днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” бяха връчени удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация „Войник – първи етап общовойскова подготовка”.


Курсът има теоретико-практическа насоченост по подготовка на обучаемите за заемане на войнишки длъжности във формированията на Военновъздушните сили. В продължение на 8 седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по десет дисциплини.
В края на обучението те
положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната.


На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех „Много добър”.


Удостоверенията бяха връчени от командира на ВВУБ „Георги Бенковски” – полковник Петър Банков и началника на щаба – полковник Ивайло Пешаков. Полковник Банков ги поздрави по случай завършването и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В Долна Митрополия завърши курсът по общовойскова подготовка

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  взвод 14 юни 2019, 16:22
   
  5
   
  7

  "обстановка максимално близка до реалната." До бойната,а не до реалната,щото реалната е почивка и мързел!

 2. #2
  Тервел 14 юни 2019, 16:39
   
  3
   
  4

  Втората снимка става за кампанията стани войник.

 3. #3
  Гезелшафт 15 юни 2019, 07:22
   
  10
   
  0

  Наистина. Втората снимка е откровено плашеща. С тия стари сумки и противогази от Първата Световна Война. За автоматите и каските е почти същото. Малеееееййййи,страхххх!

 4. #4
  не 16 юни 2019, 08:21
   
  7
   
  0

  По скоро умирам от смях е бахти и смешниците.

 5. #5
  Пацо 17 юни 2019, 09:13
   
  4
   
  0

  при наличие на 5 самолета за тяхното обслужване работи една шепа хора. Останалите какво правят? Минаха и стрелбите в Шабла. Спокойствие и силна храна. Такава е реалната обстановка във ВВС.

 6. #6
  ВВСар 17 юни 2019, 09:24
   
  6
   
  1

  тези обучения на войници трябва да се провеждат от пехотинци, особено първите модули. За цялата армия войниците да минават първоначалната подготовка по един и същ план и занятията да се водят от кашици. Само тогава ще има ефект. Това дето го правят в Долна Митрополия е пародия на военна подготовка. Самите им офицер нямат нужната войскова подготовка, а ще учат войниците на служба. Несериозно. Имаха един НЩ на базата - Ив. Ангелов, той не знаеше изобщо какво прави там и какво изисква длъжността НЩ. Абсолютен любител, но знае английски и е завършил някъде в чужбина. Сега сигурно се е издигнал на някое кучебийско местенце и дава ли, дава ценни указания и заповеди дори.

 7. #7
  Кашпировски 19 юни 2019, 06:11
   
  1
   
  0

  Тези лица от втората снимка,сигурно са ги командировали от психиатричната болница-Карлуково в Долна Митрополия,за да е пълен цирка.Със тези гротескни физиономии приличат на актьори от филм на Костурица.Иначе,колегата ВВСар е много прав,първите модули,трябва да се водят само от пехотинци и то от старата школа.Тогава който изкара модула,може да се нарече войник.

 8. #8
  о.з. мл. лейтенант 20 юни 2019, 08:37
   
  1
   
  0

  Втората снимка е наистина покъртителна!

 9. #9
  Да видим 22 юни 2019, 07:38
   
  1
   
  0

  Да видим след 1 г.колко от тези "надъхани" военни ще останат на работа?! Особенно ако отидат на Парад и там им кажат ще ще ги стимулират макар и неравностойно,и след това си вземат обратно парите които са им дали за Извънъредно време!!! Продължавайте така господа от МО и другата година ще Марширувате само вие на площада....

 10. #10
  ВВСар 22 юни 2019, 08:46
   
  3
   
  0

  Хвърлете ги на с-на Русчуклиев,той ще ги направи хора и мъже,дори жените.

 11. #11
  зелен фасул 28 юни 2019, 16:55
   
  0
   
  0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker