Македонци пак се гавриха и строшиха паметната плоча за Мара Бунева

Pan.bg 14 яну 2013 | 13:25 views (1498) commentaries(4)
img frognews.bg

Неизвестни македонски варвари счупиха поредната плоча, поставена на кея на Вардар, в памет на 85-годишнината от смъртта на Мара Бунева, предаде електронното издание МКД.МК.

Плочата беше поставена вчера, в присъствието на българи от двете страни на границата. Тя бе сложена на мястото на изкъртената мраморна плоча, която няколко пъти беше възстановявана и винаги след това - разбивана. Часове след поставянето на новата плоча читател на МКД.МК е изпратил снимки, че тя е разбита. "Осквернена е паметната плоча на Мара Бунева, поставена от българските сдружения", е заглавието на електронното издание МКД.МК. В текста се казва още: "За да се постави паметна плоча, е необходимо разрешението на общинските власти. Остава да видим - дали организаторите са го получили или - слагането на плочата е самоинициатива".

Медиите в Скопие отбелязват вчерашното събитие на кея на Вардар, където бе почетена паметта на Мара Бунева. Всички медии използват един и същи цитат, с който припомнят събитията: Бунева е противоречива личност за македонската история. Официалното становище на държавната наука е, че Бунева е извършила атентат срещу Прелич в полза на великобългарската идея на Ванче Михайлов, а не - в полза на македонското освободително движение. Противоречивата Бунева, за нейните последователи, е герой, чиято идея все още не е забравена.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Аз 14 яну 2013, 13:40
   
  0
   
  0

  Мара Бунева изобщо не е противоречива линост, даже обратното - тя е национален герой. А тогавашният водач на ВМРО се казва Ванчо Михайлов и само македонистите и сърбите го наричат "Ванче"!

 2. #2
  michmana 14 яну 2013, 16:38
   
  0
   
  0

  Е те така у Европата се не влиза!

 3. #3
  fuck russia 14 яну 2013, 19:22
   
  0
   
  0

  monkeydonia

 4. #4
  Георги Стефанов 15 яну 2013, 22:16
   
  0
   
  0

  Да. И аз го гледах по телевизията. Интересна работа... А къде отидоха гаубиците и другите оръжия които им дадохме? А къде сега щяха да са те ако не им ги бяхме дали тогава?. Странни хора.....
  Много ми се иска този постинг да го прочете командирът на артилерииското поделение в Асеновград.
  Няма ли как да се направи следното:
  - Да се изкарат на 500 метра от граничната бразда в наша територия 50-60 152 мм гаубици Д-20.
  - Да се насочат към македония (това да им бъде основното направление).
  - Да се даде ЗАЛП с един снаряд на ствол по посока македония на дистанция 15000-16000 метра без зададена цел (заряд пълен).
  - Снарядите да бъдат фугасни, БОЙНИ!
  -Целият залп да се предава ДИРЕКТНО по НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ.
  Това ще помогне, уверявам ви.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker