BAE Systems в борбата за модернизация на F-16

Pan.bg 21 фев 2014 | 11:01 views (1912) commentaries(0)
img duma.bg

Британската компания BAE Systems е обявила за намерението си да се включи в конкурентна борба за модернизацията на изтребителите F-16 Fighting Falcon, стоящи на въоръжение в различни страни. Както съобщава Defense News, става дума за програмите за модернизация на изтребителите F-16 ВВС на Тайван и Сингапур.

Участието на BAE Systems в тази дейност ще стане възможно, ако от тази програма се откажат ВВС на САЩ. В края на януари т.г. бе съобщено, че ВВС на САЩ се отказват от програмата CAPES по модернизацията на 300 изтребителя F-16. По-късно тази информация бе опровергана от компанията Lockheed Martin, която трябва да получи контракт за изпълнението на работите.

Очаква се на 5 март т.г. министерството на отбраната на САЩ да представи проект за военен бюджет за 2015-а финансова година, в който по-рано бе планирано да се включи финансирането на програмата CAPES. Основно чрез CAPES трябва да бъде сменено бордовото радиоелектронно оборудване на изтребителите F-16. Планира се самолетите да получат нови радиолокационни станции Northrop Grumman SABR с активна фазирана антенна решетка. Ще бъдат оборудвани също с нови системи за самоотбрана, многофункционални дисплеи с висока честота, а също и средства за радиоелектронна борба и свръзка. Към CAPES е привързана програмата за модернизация на 146 изтребителя F-16A/B на ВВС на Тайван.

Министерството на отбраната на Сингапур също разглежда възможността за присъединяване към проекта. на въоръжение във ВВС на страната стоят 60 изтребителя F-16C/D. По-рано BAE Systems вече предприе опит да се включи в конкурентната борба с Lockheed Martin (производител на F-16) за модернизацията на изтребителите. През ноември 2013 г. министерството на отбраната на Южна Корея сключи с британската компания контракт за модернизация на KF-16C/D Block 52
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker