Корнелия Нинова е готова да управлява

Pan.bg 11 яну 2017 | 18:48 views (793) commentaries(6)
img
bnews.bg


Според Нинова БСП иска промени в избирателната система - мажоритарни и пропорционални избори - 50 на 50.

Животът на този парламент не трябва да бъде продължаван. Този парламент няма доверие! Няма мнозинство, което да вземе сериозни решения. Това зяави пред Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"Сега да се удължава времето на този парламент е формален повод правителството да остане на власт", допълни тя, цитирана от "Пик".
Според Нинова БСП иска промени в избирателната система - мажоритарни и пропорционални избори - 50 на 50.
"Искаме, отново повтарям, този парламент да бъде разпуснат и да бъдат обявени нови избори. Министър-председателят подаде оставка. Има конституция и ред в тази държава. Отиваме на избори! След изборите - каквото народът реши", заяви Нинова.
Тя заяви, че премиерът Борисов не бил ходил на парламентарен контрол половин година. С това той нарушавал правилника на парламента. "Премиерът и вицепремиерът са заети! И не е за пръв път! Ето, и днес не дойде на парламентарен контрол. Твърдя, че и до края на този парламент няма да дойде", подчерта лидерът на БСП.
Тя отново заяви, че "ГЕРБ имат мутренско управление". Според нея мнозинството действало със "силовашки подход". "Нарушава се разделението на властите. Парламентът приема сутринта закон, следобед премиерът се обажда и го променя", даде пример Нинова.
"Призовавали сме господин Борисов да спазва конституцията. Но когато се нарушава принципът на разделение на властите, това не е диалог".
На въпрос защо БСП искат да управляват и защо смятат, че са готови за това, Нинова отговори: "Имаме ясна цел и знаем как и кой да я постигне".
"В политиката най-важно е да сложиш целта, а след това начините за постигането й. Цел означава визия за дълъг път. А през последните години наблюдаваме политическо късогледство", заяви Корнелия Нинова и допълни: "Ние си поставяме следните цели: 1.Икономика, производство, българска индустрия. 2. Образование, свързано с тази икономика. 3. Здравеопазване - който си е плащал здравните осигуровки, ще има достъп до лекар и няма да плаща под масата. 4. Стимулиране на младите предприемачи и младите семейства".
"Започваме борба с мафията! Започваме борба с коруцпията, с подкупите! От там ще дойдат повече пари, отколкото в началния период на управление", посочи Нинова.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Варна ПОМНИ!!! 11 яну 2017, 19:12
   
  5
   
  1

  Икономиката и работни места ги ликвидира дрогаря станишев и дрогаря петърчо димитров - ТЕЦ Варна, Летищата Варна и Бургас, Български Морски Флот, като само от БМФ бяха съкратени над 900 човека за 3 месеца. Другарко нинова, каква икономика, какви работни места?

 2. #2
  инж. 11 яну 2017, 19:15
   
  5
   
  1

  Каква икономика бе дрогарко нинов, нали станишко обеща 250 000 работни места, как мислите да се пробвате със същия лозунг?

 3. #3
  ala bala 11 яну 2017, 21:20
   
  3
   
  0

  да пази господ...колко фалити колко кризи колко грабежи на банки...

 4. #4
  Онзи 11 яну 2017, 21:47
   
  2
   
  3

  Дотук трима, които ще гласуват за ГРОБ. Други има ли?

 5. #5
  real deal 11 яну 2017, 21:50
   
  0
   
  1

  Отговор на коментар: #4

  И един за БСП и около 1,000,000 цигани за ГРОБ ,ама кой ли да ти каже.....

 6. #6
  real deal 11 яну 2017, 21:56
   
  3
   
  0

  Г-жо Нинова, "Ще махнем мутренското управление в държавата!"-когато дойдем на власт....Да си спомним ли за обръчите от фирми на Доган и оня мухльо с очилата ,който сега е в Брюксел да харчи отново наши пари,след като се прочу като рекордьор по неправомерно предоставена охрана от НСО (може би го бият само Пеевски и Доган ефенди)? Да ви припомним ли също че вашия военен министър върна проекта за нов изтребител за преразглеждане защото имало "нещо" за дооформяне...? Това че Ненчев отива в затвора е идеално обаче айде всички дружно да си носите кръста! Та не "когато дойдем на власт", а ако дойдем на власт и не сте си избрали президент ,народа го избра до голяма степен въпреки вас. А на изборите това което вероятно ще направите е да привлечете гласове от други партии с което да намалите разликата с ГЕРБ. (намалите,а не изравните...) Освен да направите втори избори нищо друго няма да ви се получи....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker