СЛЕД ПРОВЕРКАТА В МО: 9 ПОРЪЧКИ НА НЕНЧЕВ ОТИВАТ НА ВОЕНЕН ПРОКУРОР!!! КОЛКО ОЩЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШИ, ЗА ДА МУ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ ЦАЦАРОВ?

Pan.bg 17 фев 2017 | 09:28 views (2363) commentaries(1)
img
Финансовото, Транспортното ведомство, Министерството на младежта и спорта, Екоминистерството (МОСВ), Земеделското, Социалното министерство, Министерството на образованието, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма са с най-малко нарушения.

Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков при представяне на отчета за ревизията на кабинета "Борисов".
Не така стоят нещата в МО, стана ясно от отчета на Огнян Герджиков. 45 нарушения на ЗОП е констатирала проверката във военното ведомство. По 9 има индикации за измама и са предадени на военна прокуратура, допълни служебният премиер.
Известни нарушения има в поръчки на АПИ. В икономическото ведомство пък се залагали дискриминационни условия в поръчките. В Агенцията за малките и средни предприятия също имало нарушения.
Проведена е процедура без условия за реална конкуренция. Забавени поръчки имало в МЗХ. Това можело да доведе до спиране на пари от ЕС. Забавени поръчки имало и в МЗ, МВР.
Открити са съществени нарушения и в обществените поръчки на Агенция "Пътна инфраструктура" за ремонт и поддръжка на настилките и съоръженията на магистралите "Хемус" и "Тракия", обявени през 2015 г. За тях е констатирано, че условията на търговете са били организирани така, че да се дава предимство на определени участници в процедурите.
Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков .
„Поради зачестилите спекулации по смените на областни управители, бих искал да подчертая, че освобождаването им и назначаването на нови бе осъществено изцяло в рамките на закона, с решение на Министерски съвет. От страна на правителството не са изпращани каквито и да е писма, адресирани до конкретни личности“, заяви Герджиков.
По думите му кадровата политика по отношение на областните управители е публична, решенията по този въпрос също са такива. „Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Имаше един случай, в които областният управител от Перник искаше отпуска по време на предизборния период, при положение, че областните управители имат сериозни задачи при осигуряване на изборния процес“, каза още той.

FROGNEWS
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  миро миротвореца 17 фев 2017, 19:45
   
  5
   
  0

  До пост 1 -SCHOOL
  Е, гл.прокурор Цацаров бе избран с благословията на главната Тиква на Републиката/Б.Б
  Направи проверка.
  Та, няма как Цацата да направи дело с/у ГЕРБ./министрите им и каквоото и да се сетиш/.
  Само,че има има тънкост.
  Когато някое министерство заведе дело с/у нанесена щета,вреда или измама .
  Та, става въпрос за гражданско дело.
  Иначе, на Цацата му нямам доверие.
  капут е!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker