Татяна Дончева: Ясно е, че ДПС е свързана с Русия, както и че ДОСТ е свързана с Турция

Pan.bg 20 мар 2017 | 19:20 views (1141) commentaries(0)
img
pik.bg


Неведнъж сме били свидетели на изцепки на турския посланик Сюлейман Гьокче. Той създава не просто проблем в нашите междудържавни отношения, а и между хората от турския етнос. И тук стои въпросът за неговото отстраняване.Това заяви пред БНТ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.
Според нея "присъствието на Гьокче в клипа на ДОСТ не е негова работа". "ДПС и ДОСТ са се хванали гуша за гуша... Смятам, че на това трябва да се обърне особено внимание", отбеляза Дончева.
"Прави впечатление, че кампанията в Северна България и тази в Южна България, където са събрани етническите турци, върви по различен начин. В Северна България нещата са спокойни, в Южна България обаче очевидци казват, че има сблъсъци, в които привърженици на ДПС и ДОСТ са се хванали гуша за гуша", допълни тя.
"Трябва да призовем етническите турци да не дават право на глас за ДОСТ. Българските турци обичат спокойствието и реда и знаят дали някой ги дискриминира през последните 20 години. Че ще има определени емисари, които ще бъдат по-скоро проводници на идеи на Ердоган, е ясно. Но голяма част от българските турци не желаят да бъдат възприемани като хора, защитаващи интересите на Ердоган", заяви Дончева.
"Искаме прокуратурата и службите да си свършат работата по проверка на сигналите за действия, внушаващи, че турската държава се меси във вътрешните работи на страната. Не искаме нашата коалиция да бъде посредник между враждуващите лагери на етническите турци", подчерта Татяна Дончева и призова "да бъде взето правилното решение за всички участници в този процес".
"Ясно е, че ДПС е свързана с Русия, както и че ДОСТ е свързана с Турция", заяви още Дончева и допълни: "Нека хората си направят сметка дали искат да живеят в една европейски развиваща се държава. Очевидно отношенията с Турция няма да свършат добре и докато ни управлява сегашното правителство, ще има редица проблеми. Ние трябва да консолидираме българската позиция и за това не е необходимо да се правят само официални консултации. И тази позиция трябва да звучи от устата на всички български политици".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker