Куклите на олигархията полудяха

Pan.bg 21 апр 2017 | 09:29 views (615) commentaries(0)
img От Труд
20.04.2017 • 15:25

Проваленият Христо Иванов изпълзя след погрома на олигархията на предсрочните парламентарни избори. Напълно очаквано, куклата на конци на задкулисието използва “изтеклите” в интернет думи на Сашо Дончев, за да рестартира мръсната си кампания срещу държавните институции и в частност срещу главния прокурор.

По познатия от края на 2015 година сценарий, когато фабрикува писмо от името на Европейската комисия, така и сега Христо Иванов опитва да реализира поставената му задача – детрониране на обвинител № 1. Персонално фиксираният в Цацаров провален бивш правосъден министър обяви на нарочна пресконференция, че настоява парламентарно представените партии да се включат в кампания срещу прокуратурата. Иванов директно започна да дава наставления и на медиите, които трябвало да се включат в кампанията по дестабилизиране на институциите. Разпорежданията на Иванов към медиите и прокурорите дори бяха повторени няколко пъти. Номиналният лидер на инженеринговия проект “Да, България” всячески се опитва да драматизира една служебна среща между гл.прокурор и Сашо Дончев в качеството му на председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара.

Всичко това става на фона на разкритията от стенограмите АРГО-гейт, които документираха как обвиняемият олигарх Иво Прокопиев дърпа конците на ГМО-партии, медии-бухалки, бивши вече депутати, професионални протестъри. Именно в първата от стенограмите, документирала среща в края на юли 2016 г., Прокопиев, Христо Иванов, професионалните протестъри, както и главната редакторка на поръчковия сайт “Медиапул” Стоянка Георгиева и други, планират издигането на кандидат за президент отявлен враг на Цацаров, който щял да “смущава съня” на главния прокурор.

Ситуацията с т.нар. “скандал” всъщност не е нищо повече от поредното “активно мероприятие”, с което задкулисието се опитва да си осигури индулгенция и да атакува неудобната прокуратура. Технологията на развитието на скандала го доказва. Макар срещата между Сашо Дончев и Дамския форум да се е провела още на 30 март, монтирано и извадено изказването на шефа на Стопанската камара по адрес на главния прокурор е качено в YouTube чак на 13-ти април. Седмица по-късно, чак на 19-ти април, по обедно време, видеото е споделено във Фейсбук от т.нар. “журналистка” Полина Паунова, служител на поръчковия сайт на задкулисието “Медиапул”. Без да е проверила фактите, Паунова още в сряда пише, че видеото с изказването на Дончев следва да доведе до незабавната оставка на главния прокурор. Ден по-късно същото иска и Христо Иванов. Публично известен факт е, че Паунова и Иванов работят съвместно повече от пет години.

Така излиза, че цяла седмица, след като видеото е било достъпно в интернет, “скандалът” бива раздухан първоначално от поръчковия сайт на обвиняемия олигарх Иво Прокопиев – “Дневник”, после от поръчковия сайт на подсъдимия олигарх Огнян Донев – “Клуб Зет” и чак след това от сайта-бухалка, в който Паунова е на щат – “Медиапул”.

Нещо повече, изказването на Христо Иванов е поредното грубо и арогантно погазване на разделението на властите и потъпкване на Конституцията. Ако досега Иванов настояваше за смяна на обвинител № 1 в качеството му на уличен безделник, то днес това бе извършено в качеството му на председател на политическа партия, за която от стенограмите АРГО-гейт стана известно, че е ГМО-проект на олигархията за атака срещу независимостта на съдебната власт, с цел овладяването на прокуратурата.

Сценарият на задкулисието със сигурност тепърва ще се развива – следващата стъпка ще е активирането на професионалните протестъри и служители на олигархичния кръг “Капитал” и “Агнешките главички”. Рязкото застудяване засега стопира кукловодите да разпоредят улични безредици.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker