ТЕАТЪР В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА: УВОЛНИХА НАЙ-ВИСШИЯ СЛУЖИТЕЛ! ТОЙ ПЪК СМЕНИЛ 4 ДЛЪЖНОСТИ ЗА ТРИ МЕСЕЦА!!! СТИГА ПОДИГРАВКИ С АРМИЯТА!!!

Pan.bg 16 май 2017 | 13:09 views (10747) commentaries(7)
img
/КРОСС/ Военният министър Красимир Каракачанов е уволнил постоянния секретар на отбраната Румен Василев, научи OFFNews от източници в Министерството на отбраната. Това е най-висшият цивилен пост в министерството с 4-годишен мандат.

През кабинета на главния секретар се очаква да преминат модернизационните проекти като този за купуването на нови изтребители.

По информация на медията Василев е освободен без предизвестие на основание на Закона за държавния служител, а заповедта на министъра е подписана на 15 май.

Сагата около назначенията по върховете на МО започна при служебното правителство, когато министърът на отбраната Стефан Янев смени, назначения от второто правителство на Бойко Борисов постоянен секретар на отбраната Добромир Тотев. Официално се твърдеше, че поводът за смяната на Тотев е изтичането на мандата му. Този ход на служебния министър срещна критика, тъй като се смята, че постоянният секретар на отбраната би трябвало да бъде назначен от редовното правителство.

Очаквано това беше и първата голяма рокада, която направи новият военен министър.

За момента не е ясно кой ще заеме мястото на Василев. Законът за отбраната предвижда новоназначеният постоянен секретар на отбраната да бъде избран "след подбор" от кандидати и след съгласуване с премиера. Неофициално се смята, че фаворит за поста е директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси" Антон Ластарджиев. В мандата на служебното правителство той имаше търкания със Стефан Янев и назначения от него постоянен секретар на отбраната. Ластарджиев подаде молба за напускане, която обаче не беше одобрена от министъра.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Патреоте , дупе дават .....за дър 16 май 2017, 15:43
   
  20
   
  4

  Оядена и шкембеста , каракачанска Мастия на ба.х.ур симитлийски , дашна и винаги готова за Бардака и Гювеча с цъфнал червен маймунски дирник. Позор за отломките на славната ни Армия , да я командва Топач и Доносник от МВРо

 2. #2
  дядо Йоцо 16 май 2017, 17:13
   
  16
   
  8

  В ЗОВС-а изчерпателно са изброени случаите, в които може предсрочно да се уволни постоянния секретар. Никакъв ЗДС не се споменава. На какво основание го е уволнил воеводата не ми е ясно ... :)
  Чл. 82. (Изм. изцяло - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.; изм., бр. 33 от 2012 г.) Правомощията на постоянния секретар се прекратяват предсрочно от министъра на отбраната съгласувано с министър-председателя при следните случаи:
  1. по взаимно съгласие, изразено писмено;
  2. по негово искане, изразено писмено;
  3. при незадоволителна оценка за работата му, поставена от назначена със заповед на министъра на отбраната атестационна комисия, при условия и по ред, определени с Устройствения правилник на Министерството на отбраната;
  4. при невъзможност да изпълнява задълженията си повече от 6 месеца; 5. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2012 г.) при влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси;
  6. при влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание за умишлено престъпление от общ характер;
  7. при смърт или поставяне под запрещение.

 3. #3
  НАДПАРТИЕН 16 май 2017, 20:40
   
  14
   
  4

  Отговор на коментар: #2

  Товарищ Йоцо,не разсъждавай моля те как е по ЗОВС
  (то е за кон),а в Булгаристан сини ,червени,зелени си действат по Комунистически(по партизански)!
  БХ-Боли ме Х.Я за министъра и за главният секретар...,всички са един дол дренки (фашкии)!
  Хайде УВО за всички,и Аз го удрям на Уволнение!
  да служат на румИн Калинките!:))

 4. #4
  РАДО 18 май 2017, 09:05
   
  8
   
  0

  До дядо Йоцо:
  В ЗОВС пише "правомощията", а не правоотношението! Чети добре преди да пишеше!

 5. #5
  observer 18 май 2017, 21:42
   
  2
   
  2

  Дано този да не сменя никога повече длъжности в МО и да се приземи в дълбокия пенсионен запас, където му е мястото. В министерството се държеше като на плаца на 9-та танкова бригада. Пълен психопат! Да си взема таблетките и максималната пенсия и да не го виждаме повече! Амин!

 6. #6
  Служител 19 май 2017, 12:22
   
  3
   
  0

  Е сега ще властват всички ветропоказатели в МО начело с това недуразумение Ладтърджиев. Това момченце е с болни амбиции за власт и пари, но без капацитет. Да си събира пуделите, Силвия и Велина и да си заминава!

 7. #7
  дядо Йоцо 19 май 2017, 19:55
   
  1
   
  3

  Отговор на коментар: #4

  Е, и?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker