САЩ засилват военния обмен с Тайван

Pan.bg 22 сеп 2017 | 13:52 views (394) commentaries(0)
img Публикувано във факти.бг:

Сенатът на САЩ одобри закона за новите разходи за отбраната, като в него е включено и изискване за доклад на засиления военен обмен с Тайван, съобщи Focus Taiwan.

Общият бюджет за отбрана на САЩ възлиза на $ 640 млрд. Конгреса посочва, че смята, че САЩ трябва да укрепят своето сътрудничество с Тайван.

До първи септември американското министерство на отбраната трябва да представи доклад за пристанищата в Тайван, подходящи за акостиране на американски кораби. Проучват се възможностите за получаването на повиквания от пристанища в Тайван, Хавай и Гуам.

Американското министерство на отбраната трябва да реализира и програма за техническа помощ. Така ще бъдат подкрепени усилията на Тайван за разработване на техника за подводни военни действие. В това число се включват и уреди за обезвреждането на подводни мини.

Очаква се покана към тайванските сили за съвместни военни учения. Планира се подобряване на обменът между висшите военни на Тайван и САЩ.

Според доклада на Кмарата на представителите, подготвя се и специална клауза за продажбата на оръжие и услуги за отбрана на Тайван.

САЩ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker