Председателят на комисията по отбрана генерал Константин Попов се срещна с коменданта на Колежа по отбрана на НАТО генерал-лейтенант Кристин Уайткрос

Pan.bg 13 дек 2017 | 13:41 views (524) commentaries(0)
img www.parliament.bg

Вчера, 12 декември, председателят на комисията по отбрана генерал Константин Попов разговаря с коменданта на Колежа по отбрана на НАТО генерал-лейтенант Кристин Уайткрос. Той запозна коменданта с дейността и основните приоритети на Комисията по отбрана.

Основната ни задача е да участваме във формирането и да съдействаме за провеждането на българската отбранителна политика, отбеляза на срещата генерал Константин Попов. Приоритетите в работата ни са свързани със законодателната дейност, усъвършенстване на доктриналната база на Въоръжените сили и подобряване на финансовата осигуреност на отбраната. Переспективата е през 2024 г. за отбрана да бъдат отделени 2 процента от БВП.

Генерал-лейтенант Кристин Уайткрос се запозна с бюджетната рамка за 2018 г., както и с отделените от правителството 397 млн. лв. за започване на модернизационните проекти на Българската армия.

Комендантът на Колежа по отбрана на НАТО запозна председателят на Комисията по отбрана на Народното събрание с дейността и подготовката на курсистите за заемане на длъжности на стратегическо ниво в структури на НАТО и националните щабове. Комендант Уайткрос изрази надежда, че повече български офицери ще преминат обучение в Колежа. Тя сподели и своята подкрепа за дейностите, които предстоят на България за модернизация на армията и увеличаване на средствата за нея.

В Колежа по отбрана на НАТО в Рим се подготвят офицери на оперативно стратегическо ниво за ръководни длъжности в НАТО и щабовете по отбраната на страните – членки.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Председателят на комисията по отбрана генерал Константин Попов се срещна с коменданта на Колежа по отбрана на НАТО генерал-лейтенант Кристин Уайткрос

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker