Папа Франциск включва България в Балканска обиколка?

Pan.bg 26 май 2018 | 01:02 views (578) commentaries(1)
img 24chasa.bg


Папа Франциск е поканен да посети България в рамките на своя Балканска обиколка през следващата година. На аудиенцията си при папата премиерът Бойко Борисов му е връчил писмена покана.

Обикновено при посещенията си във Ватикана българските държавници отправят устни покани. Този път поканата е отправена сериозно и писмено и шансовете за такава визита са доста големи, коментираха дипломати.

Папата и неговият секретар обещаха да мислят за посещение през следващата година, каза и премиерът Бойко Борисов след срещата.

Балканската обиколка на Франциск трябва да включва България, Румъния и страна от Западните Балкани.

Разчитаме с неговото влияние темата за мира на Западните Балкани да не бъде забравена, обясни още Борисов.

"Най-малко ни трябват 5 месеца да подготвим посещение на папата", каза още премиерът.

"Взе листче от едно чекмедже, написа си и си го остави в джоба - това, което ще даде на неговите хора да подготвят за посещението", каза още Борисов.

"Много внимателно всички са следели това, което се случва в София. След като всичко това го разказах, решихме макар и трудно, настоявах много да посети и България. Разказах им всичко, което сме направили за Западните Балкани", добави той.

"За да няма спекулации, целта на едно подобно посещение е да успеем да задържим на достатъчно високо ниво световното влияние.Ние нищо друго не искаме, само да има мир на Балканите и да ги превърнем в една строителна площадка. Аз го помолих да се моли за мен. Розите, които му подарих, най-вероятно ще бъдат засадени около морените в градините на Ватикана", каза още премиерът.

"Само може да се гордеем с това, което Кирил и Методий са направили. Всички ние сме призвани да накараме историците много по-добре да разкажат на децата да помнят това нещо", каза още Борисов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  възмутен 26 май 2018, 08:25
   
  0
   
  0

  Бай хой и едно свястно изречение не може да върже! Всичко е от краката за главата и обратно!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker