Шефът на Пентагона обвини Русия, че дестабилизира Югоизточна Европа

Pan.bg 14 юли 2018 | 11:27 views (406) commentaries(1)
img
blitz.bg


Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини Русия в намеса в делата на страните от Югоизточна Европа, в частност в тези на Черна Гора и Македония, наричайки поведението на Москва „дестабилизиращо“. „Руският фактор в района на Югоизточна Европа е дестабилизиращ елемент. Русия идва и подкопава демократическите основи на страните, които са все още млади в своите демократически процеси, които бяха освободени като нации едва в последно време“, заяви Матис пред журналисти в отговор на въпроси за събитията в Черна гора и Македония.

„Действията на Русия в Югоизточна Европа са дестабилизиращ фактор. Те (руснаците) подкопават демократическата структура на страните (от този регион) чрез разпространяване на лъжлива информация, икономически мерки и вмешателство“, казал Матис на път от Хърватия за Норвегия, съобщи пресслужбата на Пентагона.

В Загреб Матис се срещна с министрите на отбраната на страните от Адриатическата харта. Обединението е създадено през 2003 г. от Албания, Македония и Хърватия за улесняване на влизането на тези страни в НАТО. През 2008 г. към тях се присъединиха Черна Гора и Босна и Херцеговина.

Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа.

"Срещата беше много продуктивна. Обсъдихме как да напредваме по въпросите за обезпечаване на сигурността в региона. От петте страни в това обединение три вече са членки на НАТО, а още една (Македония) е в началото на пътя към влизане в алианса", заяви Матис.

На 11 и 12 юли Матис придружаваше президента Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Днес в Осло той ще се срещне с министрите на външните работи и на отбраната на Норвегия.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  росс 14 юли 2018, 13:19
   
  3
   
  0

  Шефът на пентагона да си е.. скапаната краварска майка!

  Югоизточна европа си беше мирна и тиха и си продаваше стоките в Русия преди да дойдат ТЕ - скапаните, войнстващи кравари, които си търсят майстора и видимо скоро ще го намерят!

  Тоя шеф на пентагона да вземе да чете историята и да види там как викат на Балканите (буре с барут) и ще му светне в празната краварска тиква, че като се опитваш да възседнеш буре с барут и нажежаваш обстановката покрай себе си, в един момент бурето ще гръмне и ще ти разнесе тъпия краварски гъз из цяла европа!

  КОЙТО СЕ Е ОПИТАЛ ДА ОСЕДЛАЕ БУРЕТО С БАРУТ, СИ Е ТРЪГНАЛ С РАЗПРАН ГЪЗ!...
  Това трябва да стане ясно на тоя американски папагал!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker