Путин: Бежанците в ЕС няма да намаляват и посочи къде е решението на проблема

Pan.bg 18 сеп 2018 | 21:36 views (520) commentaries(0)
img
blitz.bg


Бежанският поток в ЕС няма да намалява, този проблем може да се реши по политически път, заяви руският президент Владимир Путин след среща в Москва с унгарския премиер Виктор Орбан, предават световните медии.

"Броят на мигрантите постоянно расте, ситуацията се променя само географски, после потоците отново нарастват. Ясно е, че потенциалът на миграция в Европа е колосален. Въпросът е в политиката", каза Путин.

Той уточни, че ако миграционните процеси се поощряват с високи социални помощи и други придобивки, няма да има предпоставки за спиране на бежанския поток. "Нашите колеги в Европа обаче трябва сами да решат кое според тях е най-предпочитано за Европа и за развитието й", подчерта Путин.

Той направи паралел с миграционните процеси в Русия, като отбеляза, че в Русия има проблеми, свързани с пребиваването на чужденци на територията на страната. "В известна степен това не е по-просто, отколкото в Европа, защото нямаме граници със страните, откъдето идват мигрантските потоци. Нашият случай обаче има и свои особености - по правило това са хора от бившите съветски републики", каза Путин.

Той поясни, че това означава, че идващите в Русия владеят руски език, разбират основите на руската култура и като цяло по-лесно се приспособяват към руската действителност. "Има си обаче и проблеми, включително на пазара на труда", призна руският президент. В Европа положението е по-сложно, заяви Путин.

"Хора със съвършено друг културен код пристигат на територията на европейските страни. Това приспособяване е много сложен процес. Това са проблеми, които трябва да се решат в ЕС", каза той.

"Съдейки по случващото се (в Европа), бежанският поток едва ли ще намалее. Отначало се говореше за бежанци от Сирия, от Ирак, от други страни на Близкия изток. Сега вече се говори за Черна Африка", отбеляза Путин.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker