Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/42/337642/c327d12fcd0369cdfea96381c83c8fdc_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

България и ОАЕ в стратегическо партньорство (ВИДЕО)

Pan.bg 21 окт 2018 | 19:09 views (276) commentaries(0)
img fakti.bg


Нашата тема, която сложихме на вниманието на ЕС за Западните Балкани, е намерила доста силен отзвук и в този регион. Желанието ни за мирни и проспериращи Балкани, нашата етническа толерантност, се ценят изключително високо тук. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред българските журналисти в Абу Даби, Обединените арабски емирства, където е на официално посещение.

“Има съвпадение на програмите между правителствата и се разбрахме с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал-Нахаян да работим много бързо за подписването на стратегически договор за сътрудничество, който е в няколко сфери”, каза премиерът Борисов и допълни, че с този договор се цели да се създаде мост между България и ОАЕ в сферата на изкуствения интелект, цифровата икономика, дигиталните технологии, киберзащитата. Министър-председателят подчерта, че работни групи от двете страни могат да работят активно в сферата и на образованието. “Това е нещото, което решихме да направим веднага. То е заложено и в двете програми – инвестиции в образование”, каза още Борисов.

“В контекста на едни обединени Балкани могат да се направят много неща в сферата на селското стопанство и животновъдството”, посочи българският премиер и обясни, че само производството на България не е достатъчно да задоволи нуждите на пазара в ОАЕ. Той посочи, че страните от Балканите могат да се кооперират в износа си. “При една добра координация можем да бъдем конкурентни на този пазар”, каза Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че е обсъждано засилване на сътрудничеството в сферата на сигурността и в борбата с тероризма, и необходимостта да се постигне много добра координация между службите и правозащитните органи.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2302527769975280/


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker