Валентин Николов: "Турски поток" ще мине през България

Pan.bg 05 дек 2018 | 00:05 views (457) commentaries(0)
img
pik.bg


Цената на електрическата енергия се формира на базата търсене и предлагане. Това е цена за ден напред, в рамките на деня, не за базова и пикова енергия. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, коментирайки нарастването цената на електрическата енергия.


Според него регулираният пазар в момента черпи повече енергия, отколкото през лятото. "Това формира и ниското предлагане", отбеляза той.

Според депутата КЕВР може да прави разследване във връзка със спекулации на борсата. "Имаше няколко виртуални дружества, беше разследвано от КЕВР, аз лично съм подал сигнал за спекулация. А ние нямаме, за съжаление, опит с такъв вид борса. Държавата може да се намеси в това само с разследвания и регулации", отбеляза той.

Николов заяви, че електрическата енергия е основополагаща за икономиката на страната и затова принципалът трябва да обърне внимание на държавните предприятия, а БЕХ да осигури достатъчно количества, за да не се вдига много цената.

Запитан дали завишаването на цените на тока ще се отрази на обикновения потребител, той отговори: "При всички случаи, ако цената стои високо, тя ще се отрази".

Коментарът на Валентин Николов за "Турски поток" бе следният: "Досега трябваше да мине само "Южен поток". Но се надявам "Турски поток" да не "свие" встрани от нас в последния момент. Първо - ние сме си написали "домашното", ние сме готови със строежа на тръбата и "Булгартрансгаз" е готова след три търга и ще знаем със сигурност заявителите на капацитета. Което ни убеждава, че "Турски поток" ще мине през България. Има много договорени неща, но те не са за широката публика. Щом сме стигнали до тук, значи бавно и полека сме договорили нещата".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker