Франция: Търговска война между САЩ и ЕС е политическа и икономическа грешка

Pan.bg 12 апр 2019 | 11:04 views (404) commentaries(0)
img
news.bg


Търговска война между САЩ и Европейския съюз би била политическа и икономическа грешка. Това предупреди френският финансов министър Бруно льо Мер, след като американският президент Доналд Тръмп нарече ЕС "брутален търговски партньор".

"Трябва да избегнем търговска война. Ние сме изправени пред забавяне както на глобално равнище, така и на европейско равнище, и причината за такова икономическо забавяне е, че е налице напрежение в търговията по целия свят", коментира Льо Мер пред CNBC, след като Международният валутен фонд намали глобалната си икономическа прогноза.

"Налице са търговски напрежения между САЩ и Китай. Не трябва да добавяме търговски напрежения между САЩ и ЕС, това ще бъде политическа грешка, също и икономическа грешка", добави той.

В последния си доклад Световна икономическа перспектива МВФ изтъква, че търговските напрежения между САЩ и Китай, както и политическата несигурност в много икономики също са допринесли за неговата мрачна прогноза.

Тръмп многократно критикува основните търговски партньори на САЩ за споразумения и практики, които според него са в ущърб на американските компании, американската администрация увеличи митата за някои внасяни в САЩ стоки.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker