Корнелия Нинова: Коя е Деси Радева, че да я коментирам

Pan.bg 20 апр 2019 | 09:43 views (576) commentaries(3)
img
Гласове

"Коя е Деси Радева, че да я коментирам!" Така възкликна Нинова на въпрос за нейния коментар на пост във Фейсбук на съпругата на президента за "предателите", който тя пусна в деня на пленума, когато стана ясно, че Иво Христов влиза в листата на БСП. "Тя не е представител на институция, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук", отсече Нинова и подчерта, че Иво Христов остава председател на Стратегическия съвет на президента. "Това говори, че Румен Радев го уважава, че не го е изгонил. Деси Радева е съпруга на президента, но да ме карате политически да коментирам разговор във Фейсбук, не е сериозно", затвори темата лидерът на БСП в интервю пред Сашо Диков по "Евроком".

"Президентът Радев знаеше за номинацията на Иво Христов за евролистата на БСП.Сериозните причини да го предложа, е общата политика, която споделяме във "Визия за Европа" и "Визия за България". Ние имаме общи идеи за бъдещето на Европа и това е основа за съвместна работа", заяви Нинова и подчерта, че "между Радев и досегашния му началник на кабинета Иво Христов няма разминавания".Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. "Говорим си с президента Радев", каза Нинова.Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира и думите на премиера Бойко Борисов за „пълзяща диктатура“: "Това е принос в световната история! Най-добрият бисер на Борисов! Това е весела, забавна случка".На въпрос дали е предлагала 30 милиона на Михаил Миков, за да се откаже от председателския пост Нинова отново през смях каза: "Това е виц! И на вицове ли да реагирам! Кой нормален човек ще повярва, че имам 30 милиона, за да ги предлагам на някого да се отказва от постове в БСП? Никога не съм предлагала пари на Михаил Миков", заяви категорично тя.Защо се стигна до бламирането ви на пленума, след като Националният съвет прие различна от Вашата евролиста, попита Диков."БСП не е лидерска партия, не е вождистка партия. Ето, това е доказателство, че не превръщам партията в еднолична", отговори Нинова.Тя подчерта, че със Сергей Станишев нямат личен спор, както се внушава в
публичното пространство - имат концептуални различия за политиката."Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев. За мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица - дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма," разкри Нинова„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна тя. "Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората ни разлика със Станишев, е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре в БСП, после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви догооврки с ДПС, с олгираси. А Сергей има тежести в това отношение", припомни Нинова.Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало Станишев да бъде в листата заради противоречията в политиките. "Борим се с Истанбулската конвенция, а той е символ на тази политика. Ето, сега Националният съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска", посочи лидерът на БСП.Нинова разкри и дейтайл от заседанието на пленума на БСП."По време на дискусията, когато представих моята листа, колегите ме попитаха: "Ако загубим с тази листа, ти каква отговорност ще поемеш? Отговорих: Ако не спечелим изборите, ще си подам оставката!". След като пренаредиха листата, им казах същото: Сега решението е ваше и отговорността е ваша. Всеки трябва да може да носи отговорност за решенията и действията си!"По отношение на присъствието на Станишев в листата, Нинова заяви, че при гласуването в ИБ на БСП - 13 гласа са бил против Станишев да бъде в листата на БСП, 1 е бил против, трима са се въздържали.Ако спечелим изборите, ще искаме предсрочни парламентарни избори, каза тя.Лидерът на БСП е категорична, че Борисов няма да може да удържи управлението до края на мандата. "Виждам какво се случва в Народното събрание. Няма да удържат, сигурна съм! Ад е да се удържи това състояние във властта! Всеки ден е пазарлък - пълно сливане на ДПС с ОП и ГЕРБ. Това не може да продължи. Народът няма да го допусне!Източник: "Епицентър"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  "ВРАГ НА НАРОДА" 20 апр 2019, 11:06
   
  6
   
  4

  кои са Деси и КуРн€ЛИя $ЛАНИНОВА,
  ЧЕ ДА ги КОМЕНТИРАМЕ!?!?!?!


  СПЕШНО:

  БЪЛГАРСКА АНТИ-КОМУНИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ!

  ДЕКОМУНИЗАЦИЯ, ЛУСТРАЦИЯ,НАРОДЕН СЪД!  ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Г€РБ$П!

  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

  НЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЦИГАНИЗАЦИЯТА!

  ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА
  (БЕЗ румИн и Десъ,БЕЗ РАЗБОЙКу и Цв.Цв.)

  ВЪН американската войска от БЪЛГАРИЯ!

  РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато!

 2. #2
  социопат 20 апр 2019, 14:45
   
  4
   
  0

  "Коя е Деси Радева, че да я коментирам!" ПОНЕ СЛОЖЕТЕ ВЪПРОСИТЕЛЕН ЗНАК,А НЕ УДИВИТЕЛЕН,БЕ ТЪПАЦИ НЕГРАМОТНИ ПАН-ОВЕЙСКИ!!! Лидерът на БСП е категорична ЛИДЕРКАТА,БЕ АЛООУ,КОРНЕЛИЯ Е ЖЕНА,А НЕ Е ДЖЕНДЪРКА.

 3. #3
  "ВРАГ НА НАРОДА" 21 апр 2019, 08:46
   
  5
   
  2

  КОИ $А ТЕЗИ Ч€РВ€НИ БОКЛУЦИ Г€РБ$П ,
  ЧЕ ДА ГЛАСУВАМ ЗА тях!?!?!?

  НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО!

  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker