Манфред Вебер: "Европа трябва да бъде континентът на мира. България я уважават в Европейския парламент"

Pan.bg 19 май 2019 | 14:36 views (304) commentaries(1)
img
news.bg


"Европа трябва да бъде континентът на мира, свободата и съвместното битие." Toва заяви водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия Манфред Вебер на официалното предизборно събитие на ГЕРБ и СДС в столичната зала "Арена Армеец".

Той поздрави всички в залата на български език със "Здравейте, приятели, здравей България!"

Вебер бе посрещнат в залата с изпълнението на химните на България и Европейския съюз, мощна европейска вълна с плакатите "The power of we Weber", с изпълнението на 100 каба гайди и бурни аплодисменти.

Вебер подчерта, че гласът на България в ЕП се чувал чрез българските евродепутати.

"Моля ви разпространете новината до всички българи. България я уважават в Европейския парламент", акцентира кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия.

Той призова, че не бива да се приемат за даденост постигнатите резултати до настоящия момент. "Много неща трябва да се случат в Европа и да се промени Европа, да се реформира, за да отговори на предизвикателствата на следващите десетилетия. Трябва да се открие нова глава в славната история на ЕС - сигурност, държавност и държавата да победи каналджиите, защото не е необходима нелегална миграция в Европа", изтъкна Вебер.

По думите му второто заглавие в новата история на Европейския съюз трябва да бъде защитата и опазването на границата, посочи Вебер и допълни, че ако спечели евроизборите ще работи затова България да стане член на Шенгенското пространство.

Другите важни цели на Вебер са инвестиция в младежите и продължаване на заделяне на фондове за подобряване на инфраструктурата и Европа да стане континент, в който никой да не са налага да напуска родното си място, за да търси препитание.

"Всеки трябва да има равни възможности за реализация, равни условия на живот, еднакви социална закрила", отбеляза Вебер.

Неговото мото е, че трябва да се работи за "Европа на равнопоставените и равни свои граждани. Европа на равенството".

Вебер заяви, че в ЕНП са толкова силни, защото са многообразни в културно, кулинарно и езиково отношение.

Това, по което всички си приличаме във всяко селце и всяко един град в Европа е, че има църква, завърши той.

На официалното събитие в залата присъстваха още всички министри от кабинета на "Борисов-3", вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на СДС Румен Христов, кметът на Община Бургас Димитър Николов,
столичният кмет Йорданка Фандъкова, парламентарният шеф Цвета Караянчева, народни представители и други.

Симеон Янев
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Какъв и тоя чернодробен менил. 19 май 2019, 17:43
   
  3
   
  0

  Само не разбрах тоя Вебер цоциалист ли е, цоциалдемократ ли е, зелена лубуница ли е, джендър ли е, мулти-култи ли е....Консерватор и християнин знам,че на 100% не е, а просто чернодробен метил.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker