ЕС удължи с година санкциите срещу Русия

Pan.bg 20 юни 2019 | 19:40 views (319) commentaries(0)
img fakti.bg


Санкциите включват забрана за внос на стоки от Крим

Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 23 юни 2020 година действието на санкциите, въведени в отговор на незаконното присъединяване на Крим и Севастопол от Русия, предаде БНР.

Мерките се прилагат спрямо граждани от ЕС и дружества, установени в ЕС. Те са ограничени до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват забрана за внос в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол; инвестиране в Крим или Севастопол, което означава, че нито европейците, нито дружествата, установени в ЕС, могат да купуват недвижими имоти или дружества в Крим.

Освен това европейците не могат да финансират кримски дружества или да предоставят съответните услуги; забраняват се туристически услуги в Крим или Севастопол. Европейски туристически кораби не могат да акостират в пристанища на Кримския полуостров, освен в извънредни случаи; забранява се износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в областта на превозите, далекосъобщенията и енергетиката, и свързани с търсенето, проучването и добива на петрол, газ и минерални ресурси.

По силата на ограниченията не трябва да се предоставят техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези области, се посочва в съобщението на Съвета на ЕС. От март 2014 г. насам ЕС постепенно налага ограничителни мерки срещу Русия в отговор на умишлената дестабилизация на Украйна, включително и санкциите, подновени днес.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker