Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

Pan.bg 20 сеп 2019 | 03:54 views (175) commentaries(0)
img
glasove.com
Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакет „Мобилност“ да бъде върнат за преразглеждане в Европейската комисия. Това стана с 19 гласа "за" и 30 "против". През следващата седмица евродепутатите трябва да гласуват дали започнат преговорите по пакета "Мобилност". Ако вотът бъде положителен, следва т.нар. "триалог" със Съвета и Комисията. Тези преговори обаче ще започнат след встъпването в длъжност на новия комисар по транспорта, съобщава БНТ.

"Имаме нужда от мандат, с който да можем да преговаряме с нашите опоненти от другата страна, за това част от нашите изисквания да останат, от част да се откажем, така че поне по-големите неща като връщането на камиона, връщането на водача да успеем да го запазим и да пуснем нещо по-малко", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

"Най-крайните, най-радикалните мерки ги предлага Европейският парламент в лицето на германски и френски евродепутати. Ние се надяваме тези текстове да бъдат премахнати тогава, когато се търси компромисно решение на трите органа", заяви Петър Витанов, евродепутат от БСП.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker