ОТВОРЕНО ПИСМО: ВАРНЕНСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД СПАСЯВА СЛУЖИТЕЛ НА ГЕРБ И ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД ДЕТЕ!

Pan.bg 18 мар 2017 | 13:50 views (12687) commentaries(7)
img
Варненски районен съд и социалните служби издевателстват с беззащитно дете, за да спасят висш държавен служител на ГЕРБ от наказателна отговорност за блудство и заразяване с кожно-венерическо заболяване на малолетно дете

1. Като майка се обръщам към вас с изключителен зов за помощ за защита живота и психиката на беззащитното ми дете. То и аз сме подложени на нечовешки институционален тормоз от страна на бившия ми съпруг, живеем в страх за дните и живота си. Надеждата ми за преустановяването му остава само в намесата на медиите.
2. Във връзка с предстоящите избори, ви представям информация за представител на ГЕРБ – досегашното пресаташе на Министерството на младежта и спорта, която е интересна за медиите именно сега, в този момент и полезна за хората, които имат правото да знаят истината за управляващите ги от ГЕРБ преди да упражнят вота си.
3. Като гражданин ви информирам за страшен случай на сексуално насилие, защото за такива случаи трябва да се говори, за да не продължат, скривани от обществото.
Конкретният случай касае действия на баща, за който има установено с доказателства упражнявано тежко насилие върху собствения му малолетен син, за което първият подлежи на наказателна отговорност. Лицето е на висока властова позиция в досега управлявалата партия ГЕРБ и е впрегнал цялата бюрократична машина в свой интерес, за да постигне прикриване на това насилие и избягване от наказателна отговорност за себе си. За да постигне посочения резултат, същият използва „компетентните” социални служби, упражнява натиск или въздействие върху вещите лица и съда и дори образува бързо производство за спешно извеждане на детето от дома ми и настаняване при него, за да накара детето да замълчи. Въпреки че делото дори не би следвало да е допустимо по закон, то беше разглеждано спешно, на закрити врата, при пълна забрана да изнасям медийно случая, при фрапиращи нарушения от съда и без оглед психиката на детето бяха предприети действия за извеждане на единствения ми син от моя дом, само дни преди отпадането на правителството на ГЕРБ от властта и назначаването на служебния кабинет.
Вече 6 години, въпреки огромните ми усилия и жалби да защитя детето и да бъде достигнато до обективната истина за действията с него, никой не е помогнал на детето и не е извършил необходимите действия за доизясняването на сексуални/блудствени действия с детето. Поради това, наказателният съдия от Софийски районен съд с възмущение е констатирал, че: „Начинът на образуване (с огромно закъснение)и водене (повърхностно и незадълбочено) на досъдебното производство са учебникарски пример как не следва да се процедира при разследванията. В резултат на поредицата от забавяния и грешки при воденето на производството обаче шансът за изясняване на обективната истина е значително намалял.”
Сега синът ми е трети клас. Никой никога не е установявал у него каквито и да е данни за лоша грижа в дома ми. Напротив, той е пълен отличник, с много изяви на малка и голяма сцена, награждаван многократно с призови места на международни турнири, прекрасно лъчезарно дете, което никога не се е откъсвало от мен. Поради това, за да бъде намерин мотив единственото ми дете да бъзе изведено от моя дом на всяка цена преди падането на ГЕРБ, дори ми беше приписано психиатрично заболяване (каквото нямам), и то поради това, че съм имала смелостта да отворя темата, да твърдя, че висшият държавен служител от ГЕРБ, е насилвал сексуално детето ни и да искам това действие да бъде разследвано от компетентните органи.
Не ми е ясно дали според 24ти състав на Варненски районен съд и социалните служби във Варна всички вещи лица и психолози, установили упражнявано насилие върху детето още през 2011г. и до момента са „луди” като мен. Не ми е ясно дали според същия състав на ВРС и социалните служби всички вещи лица, установили, че заболяването, което сина ми имаше, му е било предадено по полов път, също са „луди” като мен. Не ми е ясно дали според 24ти състав на ВРС и социалните служби, същото психиатрично заболяване имат и прокурорът и наказателният съдия от Софийски районен съд, по чиито указания е даден ход на досъдебно производство за блудство срещу бащата и съпругата му.
Пред съда адвокатката на бащата цинично и безобразно заяви, че ако действително майката била убедена, че детето й е сексуално насилвано, то тя щяла да избяга с детето в чужбина, а нямало да стои тук в България да пише жалби до институциите. От това изявление като черешката на тортата на всичко, което се случва на семейството ми през последните 6 години оставам с убеждението, че в България, ако представител на ГЕРБ извърши престъпление, обвиненият ще бъде не той, а хората, които са дръзнали да потърсят неговата гражданска и наказателна отговорност!
Детството на сина ми е безвъзвратно съсипано, а аз като майка съм безпомощна да му помогна! Живея в ежедневен страх за живота си. Държавните институции, за да защитят бащата, ме изкараха луда и подложиха цялото ми семейство на тормоз и клевети!
Да бъде изведено едно достатъчно изстрадало вече дете от дома на майка си само по себе си е безкрайно травмиращо за него. Но това дете след извеждането му, да бъде настанено не къде да е, а именно в семейството на бащата, въпреки, че детето изпитва ужас от тези хора, и то не кога да е!, а именно по време на задължителните, назначени от Наказателния софийски съд няколко на брой експертизи, на които детето трябва да разказва с детайли за извършените блудствени действия от баща му и новата му съпруга. Убедена съм, че за да защитят собствения си син от наказателна отговорност, семейството му ще прибегнат до всички средства за заплаха и принуда на детето и всички методи, за да не говори повече детето нито за сексуални, нито за блудствени действия. Психиката на сина ми не би могла да издържи на този изключителен стрес – не само да бъде принудено насила да живее (ако психически издържи) при хората, за които има доказателства, че са упражнявали насилие върху него, но ще трябва да си спомни и на предстоящите експертизи да говори истината за случилото се при тях, и то докато живее при тях, без контакт с мен. Това е нечовешко и напълно недопустимо!
Поради това, като майка ви моля да ми помогнете да защитя живота на детето ми от беззаконията на държавните институции, защото сама не съм способна да спася детето си! Вярвам, че единствено медийната разгласа и активната обществена съвест биха могли да спрат беззаконията на държавните институции, докато за детето ми не е настъпил фатален изход!
Случая накратко:
Разводът между мен и съпруга ми беше поради насилие върху мен в нетрезво състояние. Той съвпадна с назначаването на бившия ми съпруг в първото правителство на ГЕРБ като пресаташе на спортния министър Свилен Нейков. Неясно остава и до момента как въобще той е назначен там, при положение, че е осъден в влязла в сила присъда за престъпление по чл.343б ал.1 НК, а за длъжност в Министерството се изисква чисто криминално минало. Оттогава вече 8 години той използва своите връзки и политическа власт, за да продължава нечовешки тормоз върху мен и детето, и то най-вече чрез социалните служби. Още по време на развода, когато детето е на годинка, социалните работници, без никога да са ме виждали, ме заплашваха, че ако решат могат да изведат детето. Родителските права са присъдени на мен, а бащата виждаше детето в определените дни. Постепенно детето започна да отказва срещи с баща си. все по-често беше връщано в тежко състояние, с обриви, възпаления и болки по половите му органи. Оказа се, че те са кожно-венерическо заболяване! След потресаващи разкази пред майката, близките и специалисти, се установява, че бащата и приятелката му (за която разбрах едва тогава) в дълъг период, постепенно са въвличали малкото момче в сексуални действия с негово участие! Пред психолози детето рисува и обяснява за разликите и детайлите по половите органи на баща си и приятелката му и описва действията им, обяснява пред психолога и в какви пози са го слагали – върху корема на бащата, после жената отзад, пък после бащата отпред
За да защитя детето си, заведох дело за защита на детето от домашно насилие. В него пред вещите лица детето демонстрираше полов акт чрез кукли мечета, а чрез съдебна експертиза се доказа, че заболяването му е предадено единствено по полов път. За доизясняване показах на съда снимки на кожните образувания на и социалните работници и съдът вместо да потърсят чрез тях изясняване на действията на бащата и приятелката му, довели до заразяването, приложиха всичката строгост на закона спрямо мен, затова, че се боря правата на детето си. по делото се събраха категорични доказателства, че описаното от детето деяние действително е било извършено, но чрез скандална смяна на съдията делото беше прекратено, доказателствата – липсващи в решенията на съда.
Веднага след делото започна комбинирана атака срещу мен от бащата, социалните служби и съда. Въз основа на една и съща искова молба, бащата заведе различни съдебни дела срещу мен – веднъж за промяна на родителските ми права, след това за ограничаването им. По негови искания, по време на делата социалните работници извършваха действия за отнемане на детето от мен и даване на него, и то по времето, когато бащата беше разследван по образуваното досъдебно производство за блудство с детето ни.
Въпреки, че има доказателства и множество данни за упражнявано сексуално насилие, експертизи, полово заболяване, въпреки че съм се подлагала на единствения официален детектор на лъжата, който е доказал, че аз не лъжа, че бащата е блудствал с детето, а бащата е излъгал на детектора, институциите прикриват и защитават властимащия представител на ГЕРБ.
Нито аз, още по-малко детето не получихме разбиране, помощ и съдействие от социалните работници, съда, прокуратурата. Напротив, спрямо мен беше впрегната цялата бюрократична машина, за да бъда смазана, а детето да ми бъде взето, за да замълчи завинаги за действия, извършвани с него в дома на баща му. Държавните институции по недопустим начин, вместо да защитават детето, изяснявайки всички обстоятелства и рискове за него от бащата, в изключително нарушение на служебните си и законови задължения започнаха усилена дейност по издаване на актове, протоколи, доклади, необходими на бащата и в негова защита. Тъй като ние със сина ми сме в по-слабата позиция, а бащата е по-силния и властово, и финансово, оторизираните държавни структури в лицето на социалните служби Люлин, а сега Варна, вместо да защитят детето, проявяват недопустимо агресивно поведение към мен като майка и безочливо и безскрупулно отношение към детето ми вече в продължение на 6 години.
В този период те успяха да прикрият всички данни и доказателства за сексуално насилие, упражнявано върху детето отвластимащия представител на ГЕРБ и да подменят този риск с психическо насилие върху детето от мен.
Същите служители са осъдени от мен във Върховен административен съд, където е потвърдено, че спрямо детето е упражнявано насилиеи, поради това има риск и опасност за него дори само при контакти с бащата и този риск е следвало да бъде оценен от социалните служби, които обаче не са направили това, а вместо това са възприели посочения от бащата риск за детето от родителско отчуждение. Изрично беше посочено от Върховна административна прокуратура, че социалните служби и съда е следвало задължително да вземат предвид доказателствата за насилие от бащата и издадената срещу него ограничителна заповед за упражнявано насилие, но не са го направили, а са изготвили доклади с неверни изводи за риск за детето от майката, какъвто няма, вместо за риск за детето от бащата. Поради това, Върховен административен съд чрез Решението си се е произнесъл, че всичките им действия са били неправилни, в закононарушение, срещу детето и майката. Въпреки това, вместо да коригират нарушенията си, те продължиха с още по-драстични тайни от мен действия, вече за извеждане на сина ми от дома ми и да предоставяне на грижите на бащата. След връщането в родния ми град, нарушенията на социалните работници от Люлин станаха основа на работа на социалните работници от Варна. По нито един получен от мен сигнал с много доказателства за сексуално и друго насилие на бащата, години наред няма предприети никакви действия. Всички обстоятелства и доказателства, съдържащи се в моите сигнали, сочещи насилие от бащата, са напълно изключени от социалните служби. Единствените извършвани от тях действия са тези, по искане на бащата. Всичките им становища са изцяло в негова полза и въз основа на тях той завежда нови дела срещу мен, а прокуратурата
Рисковете за детето, които социалните служби определят в изготвяните от тях документи подкрепят единствено и само исканията на бащата и не защитават интересите на детето. Това се случи и по последното образувано срещу мен гр.д.№ 6653/2017г. на 24ти състав на ВРС.
Съдията през цялото дело демонстрираше безобразно към една майка и грубо тенденциозно отношение – с пълно предоверяване към бащата, без да уважи дори законовото ми право да подам отговор по нея, преди да даде ход на делото, преди да е събрала каквито и да е доказателства за моя вина, съдията образува спешно производство за привременни мерки за извеждане на детето от дома ми. Единствено поради спешните ми жалби до ВКС, ВСС и всички органи, за да не бие на очи това безумно действие на съда, бащата тогава оттегли искането си за превременни мерки. при разглеждането на делото, съдията продължи с предубеденото си тенденциозно отношение към мен – водеше делото при закрити врата, за да не мога да извикам медии, извика полицаи да ме охраняват за всяко заседание (неизвестно защо, никъде няма твърдения, че съм агресивна), изпращала ми е многобройни призовки на не мои работодатели с цел злепоставянето ми в града, изпращала е полицаи в работата ми (поради което бях уволнена), назначавала е на ден по две експретизи на детето и на мен, като във всяка призовка ме заплашваше с глоба в максимален размер, в съдебните призовки за експретизите ми бяха посочвани адреси на провеждането им, които са неверни, принуди ме на детето да заведа детето на експертизи за него, които не са правилни и след това ги прие, без да допусне нови или разширени, на каквито имам право по закон.
В Определението си за назначаването на експертизите съдията изрично е записала, че отказва да се съобрази с поисканите от майката въпроси, а назначава на вещите лица да търсят нещо, което няма – СРО за детето (посочено от бащата ) и психиатрични отклонения на майката (посочени в социалния доклад на социалните работници, въз основа на искането на бащата).
В решението си изрично е записала, че от майката е предоставена цяла папка със становища на специалисти, медицински документи и експертни мнения, заключения на множество експертизи /медицински, психиатрични, психологични/, касаещи Калоян Панов и други, и че тези доказателства въобще няма да ги „коментира” (същите установяват упражнявано насилие от бащата). По делото съдът изключи всички мои доказателства, наруши всякакви мои процесуални права и ми отне детето с мотива, че сексуалното насилие било категорично отхвърлено и че досъдебното производство за блудство било прекратено. В резултат на изключените от съдията доказателства по делото, вещите лица направиха повърхностни и опасни за детето заключения, че понеже детето няма контакти с бащата, то трябва да бъде дадено на него. Въпреки че детето никога не се е откъсвало от майка си, според вещите лица, то нямало да изживее никакъв стрес от насилственото му отделяне от мен. Дори, за да бъде изпълнено искането на бащата за ограничаване на моите права (в исковата му молба той не сочи мое виновно или опасно за детето поведение) вещите лица ми приписаха несъществуващо психиатрично заболяване, което са базирали на това, че щом майката продължава да твърди, че има недоизяснено сексуално насилие и да пише жалби, при положение, че ДП срещу бащата е прекратено, то мойката е психично болна. Социалните служби и Варненска районна прокуратура веднага подкрепиха искането за извеждане на сина ми от дома ми. Сега, когато досъдебното производство за блудство е отново възобновено, те обаче не искат промяна на мерките, а мълчат и чакат семейството на бащата да изведе детето чрез полицаи, чрез поисканата от тях полицейска закрила на детето от мен.
Ужасява ме и факта, че явно тази практика вече е станала рутина за социалните служби и съдията от 24ти състав на Варненския съд, тъй като същата съдия миналата година по сходен случай отново е отнела едно прекрасно момиче на възрастта на сина ми от неговата майка и го е предоставила под грижите на неговия насилник. И това е станало със същата полицейска закрила за детето, изведено от полицаи от класната му стая в училището, пред всичките му съученици и приятели. Въпреки, че този случай беше излъчен в „Господари на ефира”, положението на детето не се промени.
Моля Ви да помогнете на детето ми да не се случи това и с него!
Недопустимо е един представител на ГЕРБ с една и съща искова молба /еднаква дори дума по дума/ веднъж през 2013г. да иска промяна на родителските ми права и със същата искова молба през 2016г. да иска ограничаване на родителските ми права и без никаква проверка по допустимостта на исковете му, срещу мен да бъдат образувани нови съдебни производства!
Как е възможно да няма своевременен контрол на действията на съда в тези случаи, а всички органи и институции да се оправдават, че не е в компетенциите им да препращам жалбите ми до социалните служби!
Как е възможно социалните служби, които са осъдени във Върховен адмнинистративен съд, че са извършили всичките си действия в нарушение, да продължават да работят по случая, да се намесват във всички дела и прокурорски приписки в полза на бащата и да създават предубеждение срещу мен и по никой закон да не е допустим отвода им!
Как е възможно да съм се подложила на единствения в страната официален детектор на лъжата в Института по психология към МВР и той да е доказал, че именно аз не лъжа, че бащата е блудствал с детето и в противоречие на установеното обективно чрез техническо средство, да бъда обвинява, че настройвам детето в сексуални версии!
Как е възможно Отдел „Противодействие на криминалната престъпност”, СДВР да установи, че социалните работници още в началото на делото за домашно насилие са подменили доказателствата за сексуално насилие от бащата с несъществуващи данни за психическо насилие от мен и майка ми, това да е установено от СДВР, същите да са извършили груби нарушения, устаневи и от Върховен съд и въпреки това тези служители не само да остават ненаказани, а същите те да продължават да решават съдбата на детето?
Как е възможно вече 6 години нито един орган да не е извършил правилните действия за доизясняване на сексуално насилие върху детето и заразяването му с кожно-венерическо заболяване, установено и посочено с възмущение от наказателния съдия от Софийски районен съд и отново никой да не го взима предвид!
Как е възможно именно в периода на провеждането на назначените поне 4 нови експертизи на детето за установяване на блудствени действия от бащата и жена му по течащото Досъдебно производство срещу тях, Варненски районен съд в лицето на 24ти състав и социалните работници да настояват спешно детето да бъде откъснато от всичките си близки и настанено в дома на семейството на бащата (където никой няма да му позволи да говори на експертизите), а Варненска районна прокуратура да мълчи, вместо да защити детето!
Моля Ви помогнете на детето ми!
Моля Ви да публикувате материал по случая и да ме информирате дали и кога ще публикувате такъв.
Моля Ви при възможност да започнете журналистическо разследване или да препратите до медия, която да инициира такова.
Предоставям е-мейл за обратна връзка. Мога да предоставя и документи, имена, подробности: [email protected]
Димитрова
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  илюминат-ренегат 18 мар 2017, 15:20
   
  21
   
  3

  Цацаров спиш ли? Спакаен ли ти е съня?Поне малко не ти ли пука за това дете?Този и разстрел му е малко!С какво това дете е заслужило безразличието ти?

 2. #2
  илюминат-ренегат 18 мар 2017, 15:23
   
  21
   
  3

  Има ли въобще съдебна система,или трябва сами да раздадем правосъдие?!?

 3. #3
  emil boev 18 мар 2017, 15:53
   
  18
   
  4

  пишете името на този урод
  и на тези които пряко го покриват
  или заставате зад евроатлантическите ценности според които това е нормално

 4. #4
  Teraflop 18 мар 2017, 16:50
   
  19
   
  3

  Държава няма,вие питате за съдебна система. На млад мъж убил трима човека, му дават присъда едва от 4 години. Защо? Ами защото си бил признал произшествието и съжалявал. На други убийци им се разминава затворът. На крадци,изнасилвачи и наркоразпространители дават условни присъди или пробация! За какво правосъдие да говорим?

 5. #5
  Cavil 22 мар 2017, 19:04
   
  8
   
  2

  Името на пресаташето на двете спортни министрерства на ГЕРБ не е ли бившия спортен журналист Краси Панов

 6. #6
  Венцислава 24 мар 2017, 00:13
   
  7
   
  8

  А как е възможно да публикувате подобна помия, без да я проверите. Почти като с бъбрека на Ахмед Моллов - журналистката каза, ми аз не се усъмних, че някой може да злоупотреби с подобно нещо. И вие ли утре така ще се оправдаете? То затова медии не останаха, само преписвачи на писма и прессъобщения от пощите. Срамота за гилдията!

 7. #7
  неизвестен 01 апр 2017, 20:13
   
  2
   
  7

  Понякога майките в стремежа си да отмъстят на бившите си съпрузи за това че са избрали друга пред тях са готови на всичко дори и да прецакат живота и психиката на собственото си дете!!! Искрено съжелявам хората който вярват на подобни публикаций....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker