Американската армия издала учебно пособие за водене на война с Русия

Pan.bg 24 сеп 2017 | 19:52 views (1041) commentaries(0)
img
blitz.bg


Според авторите, на руските войници на срочна служба им липсвала мотивация

Командването на Армията на САЩ пуснало учебно пособие относно руската тактика за водене на хибридна война и как да й противостоят въоръжените сили на САЩ, съобщи Михаил Пек в изданието The National Interest.

Учебникът под название „Руската война от ново поколение” (Russian New Generation Warfare Handbook) е издаден още през декември 2016 г., но съвсем скоро стана достъпен за сваляне в интернет.

Пособието представлява 68-странична брошура с графични илюстрации и данни за руската военна техника. Особено внимание авторите отделят на събитията в Крим и на югоизток в Украйна, в които, както се твърди, участвали малки подразделения на силите за специални операции (ССО).

В учебника се твърди, че руската стратегия е основана на смяна на режимите с помощта на обединяване с местни „марионетни сили” и е насочена към изменение на системата за управление.

Освен това се изброяват уязвимостите на Русия, които могат да се използват от американската армия. Например, според авторите, на войниците на срочна служба им липсва мотивация. Освен това в изданието се упоменава слабата логистика и мощната, но неточна авиационна и артилерийска поддръжка.

Изтъква се силата на руските ПВО и средства за радиоелектронна борба, но се подчертава недостига от такава техника.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker