Путин призова към готовност бързо да се увеличи военното производство

Pan.bg 22 ное 2017 | 21:27 views (1260) commentaries(0)
img
dnevnik.bg


Ще изтъкна, че способността на икономиката бързо да увеличава обемите на отбранителните продукция и услуги в необходимото време е едно от най-важните условия за осигуряване на военната сигурност на държавата. На това трябва да са готови всички стратегически и просто всички големи предприятия, независимо от формата на собствеността им."

Това каза президентът Владимир Путин на заседание с ръководството на руското министерство на отбраната и командването на армията в Кремъл. То бе посветено основно на анализите и изводите от руско-беларуските военни маневри "Запад-2017" - едни от най-мащабните от години насам по западната граница.

"Трябва още веднъж да анализираме възможностите на отбранителните предприятия оперативно да увеличават обемите на производство на военна продукция. След ученията открихме определени недостатъци, трябва внимателно да ги проучим и да изработим допълнителни мерки за повишаване на мобилизационната готовност", каза още Путин в публичната част на срещата.

"През 2015-2016 година достатъчно подробно обсъждахме тази тема. Беше възложено да се модернизират производствените мощности, да се създаде резерв от материални и технически ресурси, да се осигури превозът на войските", напомни още руският президент.

Това става в момент, когато американският президент Доналд Тръмп нареди една от най-обширните от години насам ревизии на състоянието на американската отбранителна промишленост, веригите за доставки, независимостта от външни снабдители и фирми. Причината е, според Белия дом, че в годините на глобализацията множество компоненти и суровини се произвеждат в чужбина, а при остра криза на сигурността веригите за доставки може да се окажат прекъснати, докато САЩ нямат резервен план за изцяло местни ресурси.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker