_Ако германците успеят да създадат „Леопард-3”, превъзходството на руската „Армата” ще остане в миналото

Pan.bg 18 юни 2018 | 08:38 views (2881) commentaries(9)
img „Няма причини за присмех над руското танкостроене. Легендарният Т-34 съвместяваше редица прогресивни функции, които превъзхождаха другите танкове от онова време. Иновационни бяха и моделите от времето на Студената война като Т-62, Т-64 и Т-72. Сега Т-14 „Армата” също е пореден прогресивен проект.” Това заявил британският военен експерт Никълъс Драмънд (на снимката) в интервю пред германското издание Stern под заглавие "Wenn die Deutschen mit dem Leopard 3 loslegen, wird es mit dem Vorsprung des T-14 schnell vorbei sein".
Според Драмънд, западните експерти до сега не са изучили нито един Т-14 на практика, обаче всички отчети свидетелстват, че този танк притежава изпреварващ потенциал. Според анализ на британската армия, Т-14 превъзхожда всички съществуващи проекти на НАТО. „Ние трябва да се безпокоим. Преди всичко заради това, че танковете ще бъдат произведени в голям брой” – подчертал експертът.
„Армата” притежава ред преимущества. Например благодарение на своето относително тегло той има висока мобилност, а неговото 125-мм (в перспектива 152 мм) оръдие може да поразява танковете на НАТО, включително „Леопард-2”, без да попада в диапазона на техните действия. „Ако това стане, то нашите танкове безнадеждно ще отстъпват на руските” – отбелязва Драмънд.
Според експерта, основни елементи на всеки бъдещ танков проект е намаляване на габаритите и масата, а екипажът трябва да се сведе до 2-3 души. Второто изискване е изолация на екипажа от арсенала, което ще е възможно ако оръдията бъдат разположени на дистанционно управляеми куполи с автоматично зареждане. Освен това бъдещите танкове трябва да преминат от вериги към колела.
Възможно е следващия модел „Леопард” да бъде реализиран с използване на тези нови разработки. По-скоро обаче развитието ще бъде „не революционно, а еволюционно”. Успехите на Русия в танкостроенето „силно впечатляват”. „Нито една страна обаче не притежава такъв опит и компетентност като Германия. Струва ми се, че ако германците се заемат с разработката на „Леопард-3”, то превъзходството на Т-14 бързо ще остане в миналото” – обобщава Драмънд.
Източник:''Svodka.start.bg''; https://www.blitz.bg/


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Ако беше мъжка.... 18 юни 2018, 09:42
   
  31
   
  0

  Ако баба беше мъжка,щеше да си има дръжка.....Ако сериозно говорим обаче,то най-добрите танкостроители са руснаците и немците.Немската техника винаги обаче е сложна и капризна за подръжка.Точно затова Т-34 победи немската танкова мисъл.

 2. #2
  Факт! 18 юни 2018, 09:48
   
  0
   
  34

  Типичната възхвала на германците от руската страна дължаща се на комлекс за малоценност от тоталният крах при операция Барбароса благодарение на фрапантната некадърност на руският ген щаб и техническата изостаналост на съветите.А всъщност дои в началото на войната британските и особено френските танкове размазват където хванат немските таралясници.Да не говорим че вместо тежките и зле направени танкове от серията Йосиф Сталин англичаните имат по-нискокалибрени ни пробиващи изобщо без усилия прехвалените тигри и пантери.Което говори за по-голяма техническа грамотност у британците в сравнение с пияниците.А Леопардите ги видяхме кюрдите попиляха турските Леопарди без проблеми.Кенефен танк!

 3. #3
  Един танк 18 юни 2018, 10:25
   
  32
   
  0

  13 юни 1944г. бой при Вилер-Бокаж.Танковата рота на Михаел Витман за 15 минути унищожава 3-4 танка,2 противотанкови оръдия и 15 бронетранспортьора на 7-ма британска бронетанкова дивизия.Впоследствие Витман се бие само със своя танк "Тигър", а ротата му тръгва в обход.Само екипъжът на Витман унищожава още 11 британски танка,2 противотанкови оръдия и още няколко бронетранспортьора.Англичаните въобще не разбират,че немската рота прави обход ,защото Витман им нанася огромни загуби и въобще не допускат,че това е работа само на един "Тигър".Крайният резултат е,че 7-ма бронетанкова дивизия спира настъплението си и преминава към отбрана.Един танк срещу дивизия!!!Смешници!

 4. #4
  гисяшд 18 юни 2018, 10:46
   
  31
   
  0

  Срещу големите пичове от Канзас, Тенеси, Дакота, Тексас, канадците, англичаните, индийците, австралийците, немското командване изпраща 12 - 14 годишни деца от СС дивизия на хитлерова младеж, които ги попиляват. Това са големите страшни войни на западната коалиция. Те могат да воюват само във филмите.

 5. #5
  Факт! 18 юни 2018, 12:13
   
  2
   
  11

  Къде сравняваш танк Тигър с бронетранспортьор.гледай тва :

  французский капитан-танкист Бийо наколотил в деревне Стонне на B1bis 13 немецких танков, в стиле Виттмана в Вилер-Бокаже.

  Извод НЕМЦИТЕ ДА ГО ДУХАТ!

 6. #6
  На дреб 18 юни 2018, 16:19
   
  10
   
  0

  Теорията за масираното използване на танковете в съчетание с авиация и десанти е измислена в СССР в началото на 30-те години на 20-ти век и демонстрирана на военни учения пред всичките военни аташета в СССР.Немците гледат и се учат,още повече ,че имат и офицери на обучение в танковата школа Кама на СССР.Във война немците първи прилагат теорията за танкиви клинове в съчетание с удари на авиацията ,както в Полща,така и във Франция,СССР и Северна Африка.Победите на немците в първите три държави са извести,но не толкова тези в Северна Африка.Ген. Ромел,по късно фелдмаршал направо разкатава англичаните въпреки ,че никога не е имал числено превъзходство и никога не е имал достатъчно провизии,гориво и боеприпаси.Най-добрите немски танкове воюват в СССР,а Ромел се задоволява с "Панцер"-2,3 и много малко "Панцер" -4.В една от битките англичаните имат 900 танка,а Ромел 320 от които 50 стари танкети "Панцер" -2.Това не пречи на Ромел да направи ингелизиге на дреб.

 7. #7
  THUNDER 18 юни 2018, 16:48
   
  13
   
  0

  Отговор на коментар: #5

  Знам много сте победили, на всякъде, голяма победа !
  Дюнкер с лед Дюнкер, и то защото лично Хитлер ви помилва живота.  Тъжната истина е че ако не се беше скарал със Сталин, и не беше източният фронт от Великобритания камък върху камък нямаше да остане. А франсетата насраха гащите още в началото на войната.

  И още 4 думи имам за теб : Ервин Йохан Ойген Ромел


  А, що се отнася до сегашна Германия. Нищо не могат да направят, немеца е сдал багажа. По 1 милион бежанци приемат на година, тия раждат по 10-15 деца и цоцат социални помощи. Раджепа не ще да бачка, а само да цоца и да гласува за Шмеркел. Друг е въпросът, че от Реджеп инженер не става. Нито доктор, учен, физик, астроном само цирей.

 8. #8
  Петракиев 18 юни 2018, 20:39
   
  1
   
  4

  Що глупав коментар на едно място !Прости и необразовани хора коментират неща,които не разбират.Не е чудно,промити мозъци не могат да родят шедьоври.

 9. #9
  Пак Дюнкерк 18 юни 2018, 21:30
   
  8
   
  0

  Американците,англичаните и французите никога не са произвеждали читави танкове.Те и затова никога не успяват на направят оперативен или стратегически пробив дори в рехавата отбрана на немците на Западния фронт.Цялата им война е бой и тлъчене с авиация и артилерия и постепенно изтласкване на немците на изток. Точно затова през зимата на 1945г. немците само на бензинови изпарения навират англо-американците в кучи гъз.При това немците нямат нито местно,нито временно въздушно превъзходство,а използват влошеното за 2-3 седмици време.Въпреки това англо-американците приплакват на Сталин като вдовици за уй да почва 1 месец по-рано планираното настъпление и Сталин ги спасява.Ако немците бяхя завладяли оперативните резерви от гориво на англо-американосите пак щяха да ги наринат в Дюнкерк.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker