Инвеститори притискат Мъск да се извини за скандалите

Pan.bg 18 юли 2018 | 11:24 views (354) commentaries(0)
img Милиардерът може да изпадне в тежка ситуация и рискува лидерския си пост в Tesla заради проблемите

Източник:"Vesti.bg'';Редактор: Мартин Дешев

Скандалите около Илон Мъск и неговия пиперлив език му създадоха още по-сериозни проблеми. Група инвеститори в Tesla, поискаха от Мъск да се извини публично за последните си изказвания, в които нарече един от спасителите на заседналите в пещера в Тайланд деца педофил, съобщава CNET.

Джийн Мънстър, управляващ партньор на Loup Ventures, публикува отворено писмо, в което критикува Мъск за неговото поведение. Мънстър казва, че писмото е написано от името на инвеститори, но не уточнява кои са те. Ясно става обаче, че последният скандал е само капката, която е преляла чашата.

"През последните 6 месеца имаше твърде много примери за притеснително поведение, което разтресе доверието на инвеститорите. Според нас, изпускането на нервите пред анализатори през март 2018 г., продължаващото остро критикуване на продажбите на късо и критики към медиите, твоят имейл разговор през юни т.г. със саботьора в Tesla и твоята конфронтация в Twitter с пещерния гмуркач Върн Ънсуорт, вдигнаха твърде много "аларми" за инвеститорите", пише Мънстър в писмото, което е адресирано директно към Мъск.

"Размяната на реплики с Върн Ънсуорт прекрачи границата. Предполагам си съгласен с това, след като изтри публикациите си в Twitter, но ще е нужно повече от това, за да върнеш доверието на инвеститорите. Твоето поведение подхранва нездравословно възприятие за твоето лидерство - с тънка кожа и "лесно запалим", пише още Мънстър.

Той казва, че все още е възможно за Мъск да върне доверието на инвеститорите. "Всичко започва с извинение. След това се концентрирай върху прогреса си за реализирането на мисията на Tesla. Може да помислиш и за почивка от Twitter. Twitter може да държи Tesla в новините, но няма да помогне за подобрението на продукта и производството", допълва Мънстър.

Инвеститорът съветва Мъск да не "обръща внимание на продавачите на късо" и да ги победи "не с думи, а с действия, които вдигат цената на акциите". "Да слушаш стадото рядко е начин да промениш света, но в случая се надява, че ще се вслушаш в мнението на тези, които те подкрепят и ще се постараеш да се подобриш", пише Мънстър.

Подобни писма от инвеститорите обикновено са първо предупреждение преди по-сериозни действия. В сходна ситуация беше и основателят на Uber Травис Каланик, който също беше известен с грубия си език. През юни миналата година той се оттегли след серия скандали около Uber, обвинения в сексуален тормоз и видеозапис, в който обижда шофьор на Uber, който го критикува за ниското заплащане и лошите условия на работа.

Тогава медийното внимание около Uber стана твърде голямо и негативно, като водещите инвеститори в компанията принудиха Каланик да освободи лидерския пост. Мъск може да се окаже в същата ситуация, ако не последва за сега любезните, но все по-публични призиви на инвеститорите да поработи върху себе си.

Обновена: В последствие Мъск се е извинил в Twitter, но не директно, а в отговор на публикация на друг потребител. В извинението си Мъск казва, че не е бил прав в действията си и се извинява на Ънсуорт и компаниите, които представлява като лидер. "Вината е изцяло моя", пише Мъск.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker