We Are The Mighty: Кои пет страни не могат да бъдат завоювани?

Pan.bg 16 авг 2018 | 18:08 views (1053) commentaries(0)
img
blitz.bg


САЩ, Русия, Афганистан, Китай и Индия са страните, които не могат да бъдат завоювани. Това твърди ветеранът от Афганистан Ерик Милзарски в публикацията си „The 5 countries that are most impossible to conquer” в американското списание с патриотична насоченост We Are The Mighty.

Съединените щати не могат да бъдат завладени не само заради най-мощните на планетата въоръжени сили, голямата територия и многобройното население, но и заради разрешаването на гражданите да имат собствено оръжие.

Невъзможността да бъде завладяна Русия се свързва не само със суровите климатически условия, огромната територия и армията на страната, но и с особеностите на населението. „Руснаците по-скоро ще унищожат страната си, отколкото да я оставят на някой завоевател”, пише изданието. Завоевателите трябва да се сражават с „всеки руснак в 11 часови пояси”.

WATM нарича Афганистан „гробище на империи”. Това включва и сегашната единствена свръхдържава в света Съединените щати, Съветския съюз и най-голямата съществувала империя в света – Британската. Това се обяснява със сложния географски релеф на страната и необходимостта да бъде подчинено извънредно многонационалното население.

Като главна причина за невъзможността да бъде завладян Китай се сочи 1,3 милиардното население на страната. Допълнителни фактори се считат голямата площ на държавата, обусловените от пренаселеността заболявания, копиращата технологичните достижения на другите страни икономика и като следствие мощните въоръжени сили.

Невъзможността за завоюване на Индия се обяснява с климатични и географски (Хималаите на североизток и пустините на северозапад) особености, а също и с „военноморската стратегия”, предполагаща напълване на крайбрежните морски води с подводници, препятстващи вражеските кораби. „Почти безграничните човешки ресурси, религиозният прах и милиардното население ги правят страшен противник на всеки фронт” – пише WATM.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker