Огненият ад в Калифорния: Продължава да расте броят на жертвите от горските пожари

Pan.bg 16 ное 2018 | 10:08 views (249) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР КРАСИМИР БЕЛЧЕВ

Продължава да расте броят на жертвите от горските пожари в Калифорния. До този момент властите са потвърдили смъртта на най-малко 56 души, като в същото време над 130 остават в неизвестност. Най-критична остава ситуацията в северните части на щата, където бушува най-големия пожар.

Последните осем жертви бяха открити мъртви в домовете си в град Парадайс, който буквално беше изпепелен до основи от горския пожар, наречен от властите „Лагерен огън“. Стихията обхваща площ от 546 квадратни километра и вече унищожи хиляди жилищни и бизнес сгради.

Заради критичната ситуация властите издадоха заповед за евакуацията на над 300 хиляди души, като на много места започнаха да се появяват импровизирани палаткови лагери. Повечето от хората в този бежански лагер са от град Парадайс.

„Когато дойдох тук, нямаше никой, но ситуацията ставаше все по –лоша и по –лоша и през последните няколко дни потокът от търсещи спасение хора не спира. Много хора изглеждат нямат пари или са им свършили, за да могат да отидат или да останат в хотелите за по-дълго време.“

„Искам да се прибера в къщи. Не ме интересува, ако къщата ми е изгоряла, просто искам да съм на моя земя, ще си купя каравана и ще започна на чисто. Колкото по-бързо, толкова по-добре. „


Оценката на властите е, че град Парадайс трябва бъде построен от нулата, като възстановителните работи могат да отнемат години. В същото време, ситуацията с трите големи горски пожара на територията на щата Калифорния, остава критична, независимо, че повече от огнищата са овладени.

Според официални данни, над 9000 хиляди пожарникари участват в гасенето, подпомагани от стотици единици специализирана техника.

Пожарите в Калифорния вече бяха обявени за най-смъртоносните, не само в историята на щата, но и за цялата страна.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker