Сирия амнистира 40 000 бивши бунтовници

Pan.bg 14 мар 2019 | 11:20 views (264) commentaries(0)
img
news.bg


Близо 40 000 сирийски граждани, присъединили се към бунтовнически групи, получиха амнистия от правителството, предаде "Спутник", цитирайки директора на Организацията за национално помирение Джана Хадур.

Благодарение на сътрудничеството на нашата организация с компетентните власти близо 40 000 души, вдигнали оръжие срещу Сирия, легализираха статута си и обещаха повече да не участват в нелегални въоръжени групировки, заяви Хадур. Тя посочи, че около 6 000 жени, които са се намирали на територия под контрола на терористични групировки, са узаконили статута си със сирийското правителство и са получили право да водят сигурен и достоен живот.

Организацията за национално помирение, която е пряко подчинена на сирийския премиер, е основана в края на 2018 г. Целта й е да помага на хората да открият свои близки, изгубени по време на войната, да обновява списъка със загинали и да помага на бежанците с набавянето на необходимата документация.

В обобщението на извършената до момента работа Хадур посочи, че близо 16 000 души са изчезнали по време на военните действия, а от началото на тази година организацията е дала разрешение на 600 сирийски граждани в чужбина да се завърнат в родината си.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker