Армията на Молдова не се меси в кризата

Pan.bg 11 юни 2019 | 12:54 views (322) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; в."Дума"

Армията на Молдова не възнамерява да се намесва в политическата криза в страната, довела до двувластие. Това гласи заявление на Министерството на отбраната. То съобщи, че е забранен достъпът на невоенни лица до казармите.

Президентът Игор Додон заяви в парламента, че няма да подаде оставка въпреки шанатажа на управлявалата доскоро Демократическа партия, чийто лидер е олигархът Владимир Плахотнюк. Изявлението му бе излъчено пряко по телевизията. По думите му шантажът се изразява в намерения за неговия арест, заплахи срещу семейството му и дори слухове за покушение срещу него. След среща с посланиците в Кишинев той благодари на ЕС, Русия и САЩ, че подкрепят правителството, сформирано на 8 юни.

Отделно лидерът на парламента Зинаида Гречани заяви, че институцията няма намерение да прекратява работа и ще вземе важни решения въпреки указа за разпускането му, подписан от и.д. премиер Павел Филип.

Междувременно САЩ и НАТО призоваха партиите да разрешат кризата чрез диалог.

Кризата плавна, след като ДП отказа да признае чрез процедурни хватки новосформираното правителство от социалисти и еврофили и дори предприе опити за разформирането му.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker