Болтън намери връзка между Иран и Венецуела - големи запаси венецуелски уран

Pan.bg 11 юни 2019 | 19:12 views (405) commentaries(1)
img
news.bg


Иран се опитва да се закрепи във Венецуела поради факта, че тази южноамериканска република има големи запаси от уран. Това становище бе изразено от помощник на президента на САЩ за националната сигурност Джон Болтън пред форум във Вашингтон на форум, организиран от The Wall Street Journal, съобщава ТАСС.

"Венецуела има най-големите резерви на уран в света, може би вторият по големина след Канада - в зависимост от прогнозите. Това го прави основна цел за Иран, който днес работи във Венецуела", заяви съветникът на американската администрация.

В същото време той обвинява Русия и Китай, че са се възползвали от кризата в икономиката и политическия живот на Венецуела за печалба. "Русия и Китай притежават огромна част от дълговете на Венецуела. Тъй като (тази южноамериканска) страна преживя икономически колапс, те (Русия и Китай) се възползваха от това. Все още има руски военни сили във Венецуела и размерът на дълговете им дава изключително мощен лост за влияние", обяснява Болтън.

Според него сегашното "ръководство в Каракас е фрагментирано. Струва ми се, че те (се държат) като куп скорпиони в бутилка ... не се доверяват един на друг. Настоящата ситуация не може да остане така. И ние ще продължим да оказваме икономически натиск (на властите в Каракас)", подчертава представителят на Белия дом.

САЩ предприемат ответни действия във връзка с хакерски атаки, които Вашингтон отчита като идващи от Москва и Пекин, обяснява Болтън и допълва подчерта, че подобни стъпки за реакция на САЩ се предприемат не само в киберпространството.

"Ние също продължаваме да отговаряме на това", коментира съветникът вероятна намеса от страна на Русия, Китай и други страни в изборните процеси в САЩ, както и хакерски атаки срещу американски компютърни системи.

"Това не е просто Русия", обяснява Болтън, като се позовава на страни, които провеждат операции срещу САЩ в киберпространството.

Болтън отказва да конкретизира ответните реакции на САЩ. "Ще говоря само хипотетично. Да предположим, че има структура, която се опитва да се намеси в хода на американските избори. (Американската) офанзивна кампания означава да им се попречи да постигнат такава цел, да се унищожи потенциала им, както и други (ответни) действия."

"С други думи, нашият отговор на усилията на (противниците) в киберпространството да нарушат (американските) избори не трябва да бъде само в киберпространството", допълва той.

В
същото време той обвинява предходната американска администрация, водена от президента Барак Обама, за "пасивност и бездействие" в киберпространството.

Сегашната американска администрация, водена от президента Доналд Тръмп, обръща вълната, като най-напред започва активно да извършва офанзивни операции в киберпространството, обяснява Болтън.

"В продължение на шест или осем месеца ние не създадохме изцяло условията за сдържане, които искаме да. И това не е игра, която някога ще свърши, затова (насочената срещу САЩ) дейност продължава. И аз бих казал, че не само Русия е замесена в нея. Има и Китай", коментира Болтън.

"Трябва да припомним изказването на вицепрезидента (Майк Пенс), преди шест или седем месеца, за китайските операции за влияние в нашата страна, много важна реч, би насърчил всеки да я прочете. Тези (споменати операции на други страни) продължават", допълва той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  юс юс юс юр брейн 11 юни 2019, 22:57
   
  1
   
  2

  Да сменим тази невероятна връзка по-горе и да видим, че ето тази пасва по-добре:

  "Венецуела има най-големите резерви на уран в света, може би вторият по големина след Канада - в зависимост от прогнозите, а също така и на петрол. Това го прави основна цел за САЩ, който днес работи във Венецуела и в доста други държави със същите ресурси."
  "Банки в САЩ притежават огромна част от валутните резерви и злато на Венецуела и могат само те (монополисти) да преработват петрола й. Тъй като тази южноамериканска страна преживя икономически колапс, те (САЩ) се възползваха от това и не само, че са се възползваха, а направо са предизвикали кризата. Все още няма американски военни сили във Венецуела, но пък тяхната марионетка Х.Гуайдо и запорираните банкови сметки и злато им дава изключително мощен лост за влияние".

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker