В Китай смятат, че Русия има военно превъзходство пред САЩ

Pan.bg 17 юни 2019 | 10:42 views (437) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; http://www.dnesplus.bg/

Русия е далеч напред от САЩ в разработването на хиперзвукови оръжия и кара света да се съмнява във военното превъзходство на Вашингтон, пишат китайски медии.
Китайското издание Sohu отбелязва, че САЩ са започнали да разработват хиперзвукови оръжия много преди Русия, още през Студената война. Но отсъствието на реална заплаха и липсата на търсене на хиперзвукови технологии по това време е довело до съкращаване финансирането на програми, попречило на Вашингтон да се развие в тази област.
Сега в Русия демонстрират хиперзвукови ракети "Авангард" и "Циркон". САЩ обещават да покажат първите подобни модели ракети в рамките на четири години.
Москва е далеч напред в тази надпревара, а руските технологии в сферата на хиперзвуковото въоръжение се оказаха по-напреднали от всички разработки в Щатите, пише в статията на медията.
Изданието отбелязва, че Москва е поставила Вашингтон в крайно неудобно положение и с успехите си в областта на хиперзвуковото въоръжаване буди съмнение дали американците изобщо имат превъзходство във военната сфера.
В момента САЩ очевидно изостават от Китай и Русия в разработването на хиперзвукови оръжия, което е недопустимо за Щатите. Настоящият статут на САЩ в разработването на хиперзвукови оръжия може да се опише като "гонка между костенурки и зайци". В началото САЩ имаха предимство пред Китай и Русия. Сега САЩ осъзнават този проблем и се опитват да догонят конкурентите си, пише медията.
На 13 юни САЩ проведоха успешно изпитание на хиперзвуково оръжие Air-Launched Rapid Response Weapon.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker