Туск: Крахът на СССР е дар за цяла Централна и Източна Европа, също и за руснаците.

Pan.bg 11 юли 2019 | 11:12 views (562) commentaries(5)
img
news.bg


Разпадането на СССР не е най-голямата геополитическа катастрофа на века. Това обяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който контрира позицията на руския лидер Владимир Путин, че крахът на СССР е геополитическата катастрофа на века, информира ТАСС.

Според него разпадането на СССР се е превърнало в дар за грузинците, поляците, украинците, цяла Централна и Източна Европа, а също и за руснаците.

"Разпадането на Съветския съюз не беше най-голямата геополитическа катастрофа на века. Днес в Грузия аз искам да кажа високо и ясно: Крахът на СССР е благословия за грузинците, поляците, украинците и цяла Централна и Източна Европа. И също за руснаците", обяви той.

Туск е на посещение в грузинския град Батуми, където участва на конференция за пътя на Грузия към ЕС, посветена на 10 г. от програмата на Общността "Източно партньорство".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Охо Бохо 11 юли 2019, 13:54
   
  9
   
  6

  Какво да каже един поляк за СССР и Русия..... Освен проклятия и заклинания, нищо друго! Сега лижат мъдете и задните части на Чичо Сам и примират от удоволствие - нещо, за което са мечтали цял живот! Нека не им пречим на изживяванията.... В крайна сметка и те ще умрат....

 2. #2
  Кон боб яде ли 11 юли 2019, 14:29
   
  8
   
  5

  Либерастът Туск си миииисли,че е дар,но рано или късно ще трябва да върнат немските земи от Източна Прусия,както и немските земи от Силезия в Западна Полша,както и да отговарят за етническото прочиствана на немците от тези земи. Сталин им увеличи поне с една трета територията и им даде широк излаз на Балтийско море. Времето когато ще повръщат заграбеното вече е започнало да тече. Дар ли? По-скоро ще видят кон боб яде ли.

 3. #3
  Камшик 11 юли 2019, 16:17
   
  6
   
  7

  Ватниците мразят Полша.....Защото е свободна и дсячески контрира домогванията на Русия.
  Институциите и не са като българските - инфилтрирани с бивши КГБ-ейци, настоящи ФСБ-йци, народа им е горд и не позволява на лумпени като рокерите на Путин да вандалстват из страната им.
  Що се отнася до Силезия - пълно е с етнически германци. Ама въпроса е да пишем фантазии - как Германия ще нападне Полша.
  Може пък и някой идиот да повярва.

 4. #4
  Но и расисти 11 юли 2019, 16:43
   
  4
   
  5

  След 1945г. над 7 милиона немци са прогонени от Полша,като в Източна Прусия и Померания са изгонени до корен.. След Първата световна война в Силезия е проведен референдум и населението се е самоопределило - част към Полша,част към Чехословакия и най-голямата част към Германия. От сегашните 6 полски воеводства в Силезия ,само едното е от след Първата световна война в резултат на референдума за самоопределение към Полша. В останалите 5 воеводства е извършено етническо прочистване и сега там вегетират има-няма 100 000 немци. През 2016г. полското правителство започна прекроявяне на общините така,че немците да свият представителството си в местната власт на 2%. Поляците са не само антисемити като нацистите,но и расисти и това вече няма как да се премълчава и прикрива.

 5. #5
  Данайските дарове 11 юли 2019, 18:50
   
  3
   
  5

  Тоя данайски дар вече го усетиха унгарците и чехите,както и словаците и гедерейците. Грузинците от глезено дете на и на империята,и на СССР чак сега започват да разбират,че Аджария,Абхазия и Осетия не са грузински и въобще не им се полагат.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker