Акция с "Кугър"-и срещу терористи и бедствие в Марица

Pan.bg 21 май 2012 | 19:33 views (4513) commentaries(3)
img ПР НА ИЗЛОЖЕНИЕТО "ХЕМУС"

Елитни подразделения на армията и МВР ще демонстрират как се обезврежда терористична група и как се спасяват бедстващи хора. Акцията може да се наблюдава на живо на 1 и 2 юни в коритото на река Марица в Пловдив, тъй като е част от програмата на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“.
Два хеликоптера „Кугър“ на авиобазата в Крумово и хеликоптер на Гранична полиция са включени в демонстрацията, стана ясно по време на тренировката на 21 май. Първата задача е свързана с обезвреждане на терористична група. Отряд за специални операции се спусна по метода „бързо въже“ от хеликоптер и със стрелба блокира терористите, а после ги залови. Групата бе съставена от елитни бойци на 68-а бригада „Специални сили”. Линейки откараха ранените атентатори под конвойот джипове „Хамър" и „Пустинна котка“.
Във втората задача – търсене и спасяване на бедстващи хора, хеликоптер на Гранична полиция направи оглед на района като изпращаше видеоматериал в командния пункт на земята. След това спасител се спусне от вертолета с бордова лебедка, оказа първа медицинска помощ на пострадалия и го евакуира.
Съвместната демонстрацията на бойни умени в екстремна обстановка ще се проведе за първи път, за да покаже как формирования на Българската армия и МВР могат да действат заедно при провеждане на специални операции, поясняват от ВВС. Откритото учение е планирано за 1 юни 2012 г. от 17.30 до 18.30 ч и на 2 юни от 12.30 до 13.30 ч на южния бряг на река Марица срещу панаирния комплекс в Пловдив. На полигон „Змеево“ ще има демонстрационни армейски стрелби на 31 май.
По време на изложението „Хемус 2012“, което ще се състои от 30 май до 2 юни в Международен панаир Пловдив, посетителите специалисти ще имат възможност да се запознаят с най-новите технологии и изделия на отбранителната индустрия. Ще видят въоръжение за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, оборудване на бойците и общо осигуряване на армията. Голяма част от експозициите включват модерни средства срещу тероризма и кибератаките, за защитата на населението и унищожаване на остарели боеприпаси. Международна конференция ще обсъжда темата „Решения и технологии за интелигентна


отбрана“.
Водещи компании от 9 държави ще участват в изложението, което се организира от фондация „Хемус '95”, а основни партньори са Международен панаир Пловдив и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“. Форумът се провежда под егидата на министрите на отбраната и на икономиката.


image
Антитерористичният отряд се спуска от хеликоптер „Кугър“ по време на тренировка за съвместната демонстрация на армията и МВР. Тя ще се проведе в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“ в Пловдив.

image
Елитни бойци обезвреждат атентатори със стрелба. Операцията може да се види на 1 и 2 юни в Пловдив по време на изложението „Хемус 2012“

image
Залавяне на терористична група бе показано на тренировка преди откритата демонстрация на съвместни действия на армията и полицията
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Незнаещ 21 май 2012, 20:15
   
  0
   
  0

  "...Джипове „Хамър“, известни с името „Пустинна котка“..."

  Тея двете машинки са малко различни.

 2. #2
  Fishbed 21 май 2012, 20:56
   
  0
   
  0

  Прав сте, редактиран е текстът.

 3. #3
  Kiro Kirov Kirestiya 21 май 2012, 23:01
   
  0
   
  0

  В цяла България бракониери хвърлят бомби и избиват рибата във водоемите, а служителите на ИАРА и патрулните полицаи ги е страх, защото онези се разхождат с калашниците. Толкова ли не могат да им се спретнат няколко акции, така че спец. отрядите да ги арестуват, а криминални полицаи и експерти на ИАРА да съберат доказателствата, след като са обезвредени?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker