Аню Ангелов: До края на месеца ще постигнем консенсус и ще има определен процент на увеличение на заплатите...

Pan.bg 21 сеп 2012 | 16:30 views (2945) commentaries(7)
img МО

„Постигаме постепенно сближаване на позициите с Министерство на финансите“. Това каза министър Аню Ангелов днес, 21 септември, в отговор на въпрос за възможността за увеличаване на заплатите в системата на отбраната. „Считам, че до края на месеца ще постигнем консенсус и ще има определен процент на увеличаване на възнаграждението на военнослужещите. Но какъв ще е той ще се реши при обсъждането на бюджета до края на месеца“, допълни министър Ангелов.
Той обясни, че е постигнато съгласие относно разграничаването на привилегиите и компенсациите на военнослужещите.
Министърът на отбраната посочи, че има само една привилегия, която не е характерна за армиите от страните-членки на НАТО и на Европейския съюз – наличието единствено на изискване за осигурителен стаж при пенсиониране, но не и изискване за възраст.
Министър Ангелов обясни, че всичко останало са компенсации заради лишаването на военнослужещите от определени граждански права и заради специфичните условия на службата.
В отговор на въпрос той заяви, че военнослужещите не трябва да се отказват от заплатите, които взимат при пенсиониране, защото държавата им е гарантирала това право, когато са постъпвали на служба.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  General Stonewall Jackson 21 сеп 2012, 18:17
   
  0
   
  0

  Now main task - Aniu down!

 2. #2
  САС 21 сеп 2012, 19:08
   
  0
   
  0

  Аньо ние още коледния бонус не сме похарчели ти сега ново увеличение ще ни натресеш....то бива бива ама...

 3. #3
  1 21 сеп 2012, 19:39
   
  0
   
  0

  Изтрито АДМИН. Предложение до 1 - ей първокласнико, вземи прочети историята на България и виж защо сме оцелели 1320 и кусур години - благодарение на армията ни. Точка по въпроса.

 4. #4
  Бай Боец 21 сеп 2012, 19:46
   
  0
   
  0

  И какви данъци плащаш?

 5. #5
  бай Иван 21 сеп 2012, 22:44
   
  0
   
  0

  след като дигнахте годините толкова много дали ще има пенсионери ,или някой дърт генерал с памперс както винаги .ще държите сержантите до 51 и ще ги изритате без всякакви заслуги ,когато най малко стават за нищо

 6. #6
  awiator 22 сеп 2012, 10:26
   
  0
   
  0

  Много ми е интересно защо след като армията беше съкращавана толкова пъти и от 110000 души сега е почти 3 пъти по-малко, а заплатите на военнослужещите не се увеличиха с толкова....нали и така се спестиха средства от заплати и когато режеха безогледно, казваха че така ще се освободят пари за подобно увеличение? На практика икономията я има, но май е разпределена за други цели, а военните.....те да си чакат....така и така нямат друга алтернатива освен службата...поне повечето от тях....а за другите.....секирата идва догодина и който сам си пусне рапорта за напускане, "Добре дошло" за началниците, тъкмо няма да се чудят от къде да режат живо месо. Позната практика, нали господа?

 7. #7
  Major 22 сеп 2012, 14:27
   
  0
   
  0

  Погледнете по глобално на отбраната колеги, армията е на доизживяваме. Какво да се лъжем и бием в гърдите че сме градили боеспособна армия след като между 5-10% от кадровия състав е реално годен за служба. Останалите са там заради това че в момента работата им предлага известа сигурност в кризата - напомням ви че преди нея нямаше даже кой да дава караули. Но кризата минава и армията уредява. А и за какво ни е питам ви аз??? Последните доклади от стратегическия преглед доказаха че сега действащата армия не може да отблъсне каквато и да е заплаха. Погледнете хората служещи в поделенията - клошари с униформи с много малки изключения. Какъв кадрови подбор да има след като на конкурси се явяват хора които с години са търсели работа, но са били неспособни на реализация и кой ги взема на работа.... армията.
  Секирата както казва колегата авиатор тепърва предстои и за разлика от преди 15 години когато си отиваха много подготвени и качествени бойци, сега ще си замината поредната порция банкоматчици. Армията ни се самопрочиства и ако искаме да я градим наистина боеспособна да наблягаме на качеството, не на количество. Давам пример - в моето поделение има редник от женски пол освободен от въоръжен наряд заради страх от оръжие. Представяте ли си??? Абсурдно е нали, но е факт.
  И накрая ще кажа че не може да искате повече пари, защото нямате ефективност и елементарни познания, а сте в армията просто временно докато намерите нещо друго. Как тогава да се модернизира? Не гледайте само от собствената си гледна точка. А и който желае е свободен да напусне, никой не задържаме на сила.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker