«ДРАГИ БОГАТАШИ, ИДВА ВТОРИ НАРОДЕН СЪД, ТОЙ ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ!»

Pan.bg 06 фев 2017 | 12:04 views (35790) commentaries(7)
img
Вие, богаташите, живеете в утопично посткомунистическо общество. Мислите, че сте най-успешните и най-печелившите. Жестоко се лъжете! Там, долу в бездната на мъртвия дом към глупостта и тъмата на нисшия българин се е настанила голяма и тежка беднотия.

Кольо Парамов:
1.II. 2017 г.
Новият възход ли? Няма нов възход, има цялостно деградирал нравствено-морален и стопански упадък, има елементарен, простоват и прогнил упадачен капитализъм от най-първично ниво. Съградилият българския капитализъм – Иван Йорданов Костов, бе злият теоритик и реализатор на новите устои на българската държава. Така се родиха новите капиталисти, новите псевдо буржоа, отначало с парите на начеващата червена олигархия. А после – с парите на цялата държава заради уродливите закони, подарената собственост и заграбеното богатство на цялата България.

Какво искам да им кажа днес на тези от «знатната среда» на новоизлюпените богаташи на България, които не си знаят парите. Парите у нас, по офшорките, парите в десетки имоти и в уникални богатства по света:

Вие, богаташите, живеете в утопично посткомунистическо общество. Мислите, че сте най-умните, най-прогресивните, най-успешните и най-печелившите. Жестоко се лъжете! Там, долу в бездната на мъртвия дом към глупостта и тъмата на нисшия българин се е настанила голяма и тежка беднотия. Тя е пословична с уникалната си неграмотност и е съпроводена с безкрайната ви нагласт.

Вие, богаташите, смятате, че само вие трябва да живеете добре, богато, пищно и неконтролируемо. Вие не отчитате, не разбирате, не осъзнавате, че България не е в Латинска Америка. Там характерът на индивида е с презумция за оцеляване без омраза, а тук омразата и завистта са пословични. Тя ще бъде определяща и коригираща мечтите ви занапред. Тя от сега нататък ежедневно ще ви притиска до «другата» истина на разслоената държава. Изборите в ж.к. „Младост“ ви показаха началото на нетърпението и твърде многото нелогични действия.

Днес вие, богаташите, се правите, че не виждате скрития заряд на недоволството на бедния и унижения българин.

Живеете разточително в дворците си в Симеоново, Драгалевци, Бояна и Банкя, заграбени заради липсата на силна държава. Онази България, която гарантираше екзистенц минимума я няма и няма да се повтори вече.

Но и прекалената бедност и унижения за българите, сътворени от вас, им идват вече в повече. И утре, когато предизвикате едно гражданско неподчинение, за да не кажа въстание, няма да си намерите мястото. Замислете се!!
Огледайте се какво става в Румъния!

За разлика от там, където съществува внезапният зов и се практикува романската етика, тук, в България, всичко е непрогнозируемо. Вижте историята ни от 1300 години.

Вие, богаташите, ще оберете линча и негодуванието на поддържаната ви политическа класа. Вие я създадохте, вие я насочвате, за да печелите и богатствате, но тя – политическата ви класа, ще ви строполи директно!

Българите по натура са отмъстителни и силни към себеподобните, които ги унищожават с бедност, глад и мизерия. Помислете добре за това!!

Установяването на директно и огромно противоречие през последните 15 години, лансирано между реалности и политически програми, сътворени от мечтатели, е първият абсурд. Вторият е истината за живота на 85–90% от населяващите страната и ще роди много скоро другата България. Третият абсурд е голямата илюзия, че туризмът и някакво латифундистко земеделие ще успокоят нравите на бедняците.

Не е възможно!!

Бедните хора лягат и стават с омраза. Те са неспособни да помислят за вдруги ден, защото не знаят как ще прекарат утре.

Тази арогантна неспособност за държавническа оценка на битуващите истини, на реалността в България ни тласка другаде. Тя ражда и поддържа вече огромна вражда и неустановеност към съда и правоприлагащите органи. Органите днес не акумулират енергия за превъзмогване на държавното противоречие, за установяване на могъщо правораздаване.

Те днес възпроизвеждат отрицание на отрицанието заради наглостта си към политическата класа. При такава сублимна атмосфера, предизвикваща разочарование, политиците скоро ще забягнат от своето амплоа, раждайки наистина условията за втория Народен съд.

За огромно съжаление вторият Народен съд става с всеки изминат ден все по-реален, по-очакван, защо не и все по-наложителен. А сметката този път ще я платят богатите българи, които упълномощиха политическата класа за арогантните й действия.

Тези действия са законите, наредбите, условията, чрез които се граби българският народ, поддържа се умишлено беден, неграмотен и зависим от елементарната олигархия. Не може да се осигуряват пенсии и заплати – 10–12–15 пъти по-малко в сравнение с ЕС, и да им се говори за демокрация. Не може 700–750 000 цигани да се скитат немили-недраги, без образование, без елементарна дисциплина, на слободия, с кражби и бруталности. Не може за хора, които нямат един ден трудов стаж, да няма регистрация по места като трайно безработни.

Тази «демократична» безкрайна анархия в държава с вековна история, рекламирана постоянно като член на Европейския съюз, не е нищо повече от нагла пародия. Нагла пародия на бездържавността, легитимирана от една каста като «европейска демократична инситуционална и последователна практика».

Не отиваме на добре, господа богаташи!

Противоречията са ни огромни.

Те сега се таят там долу в лошия поглед на почти всички българи. В чисто политически план сега скоро на изборите ще разберете силата на неудволетворението, разрухата в доверието и във взаимоотношенията.

Днес корупцията като клин се вмества в отношенията между политическата класа и богаташите.

Тя повече се ползва за медийна нагласа, но иначе е дълбоко истинска и прецизно отработена.

В стопанските отношения всичко за всеки е ясно. Знае се кой в кой търг трябва да играе, в коя комбинация трябва да участва, как да спечели, колко да отчете и чак тогава за доходите на онези в «подземието».
– От 12 години пиша, че е сгрешена сериозно матрицата на доходната политика, но никой не желае да популяризира този проблем.
– От 8 години уточнявам, че Валутният борд си изигра своята роля и ражда само пословична бедност.
– От 7 години насам пропускаме възможността да приемем еврото, за да се ползваме от приоритетите на Европейската централна банка.
– От 5 години предупреждавам, че различията при изчисляване на БВП, отнесен към резервите на борда, не гарантират перфектното парично обращение.
– От 4 години се регистрира тежка кредитна неустойчивост в едва началната средна класа. Разликата в страндарта на живот ще помете всички мечти и утопии на политиците през 2017 г. и ще роди «обратната» България.

Цялата тази съществуваща днес стопанска бутафория ще коства на богатите хора в страната целия прелом. Богатите трябва да осъзнаят час по-скоро какво грози тяхното спокойствие и бъдещата перспектива.

Българските богаташи трябва немедленно да се замислят в концептуален план – може ли тази политическа върхушка да запази техния стандарт?

В противен случай, рискът от елементаризиране на тежкия проблем от безпаричието на бедните ги блокира. Въпросната неустановеност като перспектива праща угнетените против богатите още по-директно, още по-злостно, нетърпеливо и отмъстително.

Уважаеми богаташи!

Събирайте се по-бързо и решавайте.

Свиквайте масонските ложи на спешни заседания.

Търсете елитното офицерство и решавайте бързо и срочно.

Решавайте за вашето бъдеще, за вашето богатство.

Иначе, ще докарате България до втори Народен съд.

Мислете и работете осторожно за бедността в България, тя е вашият най-голям враг сега.

bgr.news-front.info
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Борис 06 фев 2017, 14:27
   
  16
   
  1

  Кольо, прав си, но Какво от това? В народо психиката ни има достатъчно поговорки:
  - Преклонена главица, сабя не я сече! (политическа);
  - Лозето не иска молитва, а иска мотика? (религиозна);
  - Аз не искам на мен да ми е добре, а Вуте да му е зле! (социална);
  - Гладна мечка хоро не играе, но и преялата си трае! (икономическа);
  - Който копае гроб другиму, се смее последен! (здравна), и т.н.

 2. #2
  Borei 06 фев 2017, 14:42
   
  23
   
  4

  И аз не вярвам, че ще се измени нещо!
  Ние сме такива "спасяващи се по единично", че едва ли ще правим пак революции?

  Най-вероятен сценарии е бедните да не оставят поколения (демографията го показва в момента), а децата им, доколкото ги имат, да напуснат страната и да работят в индустриалните страни по света... Богатите може и да оставят някакво поколение, но то няма да е достатъчно да се запази народа!!!

  И ще измрем като динозаврите!!!

 3. #3
  Хрисимир Йоцов 18 мар 2017, 07:34
   
  4
   
  5

  В историята на човечеството съществува нещо като възмездие, но по закона за историческото възмездие неговото оръдие го изковава не угнетеният, а самият угнетател.Така че това е поредната мантра която четем!Недейте да четете Маркс!На робът не му трябва да разбира от икономика.

 4. #4
  Георги Христов 18 мар 2017, 12:50
   
  14
   
  5

  Борис, Borei и Хрисимир сте типични представители на съвременните хора с робско мислене, мрънкалници, неактивни, привърженици на индивидуалния комунизъм. Ограбваш, унищожаваш себеподобния, устройваш си личния си живот и общата ситуация не те интересува. Засрамете се! Вие не можете да предложите едно елементарно решение но можете да демотивирате, в т.ч. и с поговорки. К. Парамов, когото познавам от 2001 г. е изключително прав. Промяната е неизбежна и ще стане само с волята и силата на потърпевшите от планирания и системен геноцид. Има закон зе единството и борбата на противоположности ...

 5. #5
  Дедо Поп 19 мар 2017, 17:59
   
  3
   
  2

  Кольоооо, Кольо. Мисленето ти по-ретро и от външния ти вид.

  1. Българските богаташи не се различават от другите, освен по алчност;
  2. Средната класа е само в главата ти - целокупния BGN - народ е еднакво беден за разлика от много малко крадливи богаташи;
  3. Еврото ще направи бедното съсловие още по-бедно.

  Затуй се скрий някъде, няма да липсваш.

 6. #6
  Н. Лишев 19 мар 2017, 21:33
   
  6
   
  1

  За съжаление , единствената реакция на болшинството българи, осъзнаващи , че за бедственото им сегашно състояние основен принос има държавата , която ги ограби в полза на няколко "олигархи" , станали с нейна помощ невероятно богати, ще бъде като откажат да я защитят, когато това се наложи, и ще предпочетат чуждия нашественик пред родните "изедници". Това беше причината за 500 години робство , а сега , и за напълно вероятното окончателно изчезване. "Народен съд", който да възстанови справедливостта и накаже виновните, е възможност българската нация да оцелее, но е съмнително , че ще го постигнем без чужда помощ и тя със сигурност няма да е ЕС и НАТО.

 7. #7
  АНОНИМЕН 20 мар 2017, 11:15
   
  7
   
  0

  Народен съд ще има рано или късно и той ще бъде справедлив.Както е имоло навремето народън съд дето го изкарват сега,че е убивал едва ли не патриоти и интелектуалци .Убивал е такива изедници, като днешните.Трябва да разчитаме на собствени те си сили, а не на Нато и ЕС.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker