БОЙКО НОЕВ: В ОТБРАНАТА Е ПЪЛЕН БАТАК ЗАРАДИ НЕНЧЕВ

Pan.bg 16 фев 2017 | 10:26 views (2661) commentaries(2)
img От Труд онлайн
16.02.2017 • 08:18

Сектор „Сигурност” е един от големите провали на предишното управление, такъв батак не е имало от години. Вижте какво става с МВР – то е неуправляемо, вижте какво става по границата – за три години през България минаха 60 хил. нарушители, затова хората като тези в Елин пелин се страхуват.

Това коментира военният експерт Бойко Ноев по БТВ.

Неговата препоръка към служебния министър на отбраната Стефан Янев е кабинетът да вземе решение за разполагане на армията по границата, където да се установи зона за сигурност и да се забрани там пребиваването на други лица без разрешение.

Задачата на хората, на които е поверено управлението е не да натриват носове, а да намерят решение на проблемите, коментира Ноев.

За да има сто нарушени поръчки (в Министерството на отбраната – б.ред,) , там трябва да има някакви банди крадци, трябва цялата администрация на министерството да е замесена, каза още той.

По думите му служебните правителства по принцип са ненужен управленски инструмент, но имат едно голямо преимущество – действат без парламент и са партийно необвързани, което им дава възможност за един определен период да извършат одит на ставащото в държавата.

Според него обаче въпросът с тези поръчки отклонява вниманието от основния – това, какво се случва в сектора на отбраната.

„Ако министър Янев се плъзне по пистата на 100-те фалшиви поръчки, ще си загуби времето и няма да даде отговор за важните неща”, смята Ноев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Дедо Поп 16 фев 2017, 15:52
   
  9
   
  0

  "военният експерт Бойко Ноев"?!

  Бойкооо, те от такива военни експерти (всеки, който се докоснал до армията се пише експерт) войската е на днешния хал - да трябва да се изгражда наново, че и от кота below zero. Народът не е толкова късопаметен? Изредихте се над/зад нея всички възможни партии и партийки, отнехте правомощията и партизирахте висшето офицерство, пуснахте по вертикала районите, въоръжението и техниката, оставихте голи, боси и полугладни действащата войска, а днес се тюхкате - то визии, стратегии и пембени книги, то програми, планове и проекти ли не бяха, ей го на - резултатът.

 2. #2
  баба Попадия 16 фев 2017, 22:13
   
  5
   
  0

  Провал на предишното, на по-предишното и на по-по-предишното. И някъде между тях се спотайва сянката на "военния експерт" Бойко Ноев.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker