Ердоган и ние

Pan.bg 20 мар 2017 | 14:02 views (501) commentaries(0)
img
През 2015г имаше избори в Турция, които Ердоган загуби, пише Емил Кошлуков за Хипотези

Неговата партия за пръв път от 13 години не успя да направи собствен кабинет, а до този момент имаше еднопартийно управление. Все още Давутоглу беше лидер и премиер, Ердоган беше президент вече. Малко по-късно Давутоглу бе изхвърлен, войната с кюрдите избухна отново, естествено след месеци се проведоха нови избори, които Ердоган спечели. Този човек не се поколеба да хвърли държавата в гражданска война, за да си запази властта.

След това изведнъж стана опит за преврат в Турция, през юли миналата година. Ердоган въведе извънредно положение, арестува над 10 000 души, уволни над 50 000, гласува си режим на специални пълномощия. Извънредното положение в Турция продължава, удължиха го с още три месеца през януари. Диктатурата е официална.

След това вече насрочиха онзи референдум, с който да променят конституцията и Ердоган да стане наистина султан. Заради него на Ердоган му трябваха нови избори, за да има мнозинство и да го прокара през парламента. Сега му трябва да го спечели.

За целта е нужно пак да намери общ враг, който да сплоти редиците и на партията, и на народа. Понеже вътрешните врагове свършиха вече, кои убити, кои в затвора и в изгнание, сега са нужни външни. Просто в Турция няма повече, приключи ги. Няма и медии, опозицията е смазана, но все пак не е сигурно, хората може да се разбунтуват. А най-доброто в този случай е да ги сплотиш, да обявиш война някаква, заплаха за нацията, тогава всеки твой опонент автоматично става народен враг.

И Ердоган обяви война на Европа. Нападна Холандия, Германия, целия ЕС. Нарече ги фашисти, министрите му заплашват с нови свещени войни, преразглеждат следвоенните договори в Европа, преместват границите. Това с границите засяга предимно нас, на Балканите.

Тук Ердоган е пределно ясен. Открито заяви, че това са територии на Турция, иска си ги. Така и ги наричат, бивши техни земи. По време на първата си кампания за президент, през 2014г, той вече го говореше в Босна, Македония и Косово. Там му беше сравнително лесно, все пак те не са членове на ЕС, не са защитени толкова. За България беше малко по-обран, макар че Кърджали вече фигурираше в доктрината им, вижте книгата.

Сега войната на Ердоган включи България безцеремонно. Той създаде своя партия тук, начело с Лютви Местан, накара другата своя партия, тази на Касим Дал, да се обедини с новата и публично започна враждебни действия срещу нас. Не просто намеса във вътрешните ни работи, а открита провокация е това. Да заплашваш български граждани, че няма да им дадеш документи за работа в Турция, ако не гласуват за ДОСТ. Да призоваваш за подкрепа на изборите за определена сила в България, която все още е суверенна и независима държава. Да финансираш от държавния бюджет на Турция предизборна кампания в България. Да забраниш на български депутати да влизат в Турция, да обявиш за персони нон грата политици, които имат дипломатически паспорти и имунитет.

Ердоган хвърли в гражданска война собствения си народ, както казахме. Мислите ли, че ще се колебае за нашия? А Герджиков и Радев се снишават, с половин уста мънкат. Кипър не виждат ли?

Едни избори за да са признати в света за демократични, трябва да са свободни и честни. Тези в турските секции не отговарят на това изискване. Моментално трябва да бъдат затворени тези секции. Трябва да поискат всички, абсолютно всички български партии обяснение за действията на турската власт. Нашите изселници трябва да бъдат защитени от рекета и изнудването, от заплахите. Те са български граждани, никой не може да се отнася така с тях.

Касим Дал и Лютви Местан трябва да бъдат експулсирани. Да си ги взима при него, щом му харесват. Те представляват чужди интереси, не български.

Нашите турци са наши турци, както нашите арменци, нашите евреи, нашите власи. Армения, Израел и Румъния не правят кампании тук. Не си връщат територии. Не обявяват свещени войни. Защо позволяваме на Турция да го прави?

Коментар от Емил Кошлуков за Хипотези
NBOX
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker