Депутатът Г. Михайлов: Закупуването на ЧЕЗ говори за ”паралелна държава”

Pan.bg 25 фев 2018 | 11:09 views (586) commentaries(0)
img
frognews.bg


Георги Михайлов от БСП заяви, че умишлено проблемът със закупуването на ЧЕЗ се измества в Чехия. „Това се случва на наша територия. Той касае около 1,6 млрд. годишно, около 2 млн. граждани“, подчерта той.

Закупуването от „една фирма от дълбоката провинция с минимален капитал“, Михайлов сравни със закупуването на световен фармацевтичен гигант от квартална аптека. „Тези проверки няма какво да открият“, каза социалистът и добави, че става дума за „паралелна държава“.

„Говорите за чешката паралелна държава“, контрира Биков. Социалистът, обаче, напомни, че в последните месеци ЧЕЗ упорито се е опитвала да продаде дяловете си у нас. „Сега всичко се случва с една фирма световно неизвестна, неясен капитал“, каза Михайлов.

„Няма как България да заповяда на Чехия на кого да продаде своите активи“, изтъкна Тома Биков. „Когато става дума за енергетика, няма как държавата да не бъде изключително внимателна“, заяви социалистът. Той се обърна към колегата си: „Вие самият се изказвате много сдържано – и правилно постъпвате, дали това е скандал. Ето, аз ви помагам и казвам, че е скандално“.

Те коментираха и обсъжданите имена за поста на Теменужка Петкова, Тома Биков обясни: „Имена ще има на коалиционния съвет, който ще се проведе следващата седмица“. Според Георги Михайлов, проблемът не е бил в познанствата на Теменужка Петкова, а във факта, че една мъничка компания купува толкова голям бизнес в енергетиката.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker