Френски дипломат: Русия е част от Европа, а с Путин трябва да се води диалог

Pan.bg 18 мар 2018 | 19:26 views (742) commentaries(7)
img http://pogled.info/svetoven/frenski-diplomat-rusiya-e-chast-ot-evropa-a-s-putin-tryabva-da-se-vodi-dialog.93240/Поглед.инфо/ По времето на Франсоа Оланд отношенията между Франция и Русия се влошиха, защото Париж забрави, че Русия е част от Европа и че е важна за международните отношения, смята бившият посланик и дипломат Клод Мартен. Според него поканата на Путин на преговорите във Версай е била правилна крачка, но сега диалогът трябва да продължи, заяви той по време на видеоинтервю пред Le Figaro.

Le Figaro: Тази неделя Владимир Путин ще получи правото на четвърти мандат начело на Русия. В понеделник на страниците на Le Mond Франсоа Оланд разкритикува отсъствието на ограничения по адрес на главата на Кремъл, който след анексията на Крим си позволява всякакви действия в Сирия. Франсоа Оланд казва: ако Русия на Путин заплашва, то и ние трябва да я заплашваме в отговор. Какво смятате за това?

КЛОД МАРТЕН, бивши посланик на Франция: Мисля, че ако ние поддържаме приятелски отношения само с тези страни, които са любезни към нас, то ще имаме отношения основно с Люксембург и Монако. Трябва да погледнем на света, да завъртим глобуса и да видим къде се намират големите страни, които оказват влияние на тези центрове, които управляват световните дела.

Искам да кажа, че винаги с особен интерес следя отношенията между Франция и Русия. В Института за източни езици не учих само китайски, но и руски език. И съдбата се нареди така, че не бях командирован в Русия, но често бях в нея и нейното развитие ме интересува.

Смятам, че влошаването на отношенията между Русия и Франция са драма, която, в частност, по време на управлението на Франсоа Оланд, ние възприехме съвършено неправилно. Ние съдихме по Русия единствено според това, което тя прави на едно или друго място…

Le Figaro: В частност, в Сирия?

КЛОД МАРТЕН: … а не заради това, колко голямо значение има тя за международните отношения. А също така искам да кажа, че не обръщахме никакво внимание на това, че Русия е Европа, че се намира на нашия континент.

Le Figaro: В своята книга вие пишете за създаването на единна Европа и не само за нашето презрение по отношение на Русия, но и за това, че не сме я забелязвали. Вие пишете много за това.

КЛОД МАРТЕН: Ален Жюппе ме назначи


да оглавявам делата, свързани с Европа. И аз пиша в книгата си за момента, когато пристъпвах към задълженията си, помолих министър-председателят да ми потвърди, че ръководството на европейското направление във външната политика на Франция означава ръководството на отношенията с цяла Европа. В този момент ние водихме преговорите за присъединяването на страните от Централна Европа и първото, което искахме да избегнем бе, приемайки ги да не да не изградим отново желязна завеса на изток между тези страни.

Le Figaro: Какво трябва да правим с Путин?

КЛОД МАРТЕН: С него трябва да се говори. Еманюел Макрон направи първия жест, който смятам за много правилен, много силен. Става дума за поканата на Владимир Путин във Версай. Чакаме продължение. И продължението не трябва да зависи от това, че Русия е правила неща, които не ни харесват. С Русия е нужен жив диалог, по същия начин, по който е нужен жив диалог със САЩ, с Китай, с Индия.

Le Figaro: … Със Северна Корея

КЛОД МАРТЕН: Със Северна Корея е нужно най-малко признание. Това би ни върнало в играта. В момента ние сме извън нея.

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: Le Figaro
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  r-z-r_rof 05 май 2018, 18:30
   
  0
   
  0

  Приветствуем Вас, предлагаем Вам профессиональное продвижение Вашего сайта, подробнее о нас http://r-z-r.ru/rackrutka_cayta.html

 2. #2
  taxi-vovrema.info 10 май 2018, 21:39
   
  0
   
  0

  такси империя коренево номер

  http://taxi-vovrema.info/page/taksi-imperiya-korenevo-nomer/
  .

 3. #3
  mebel_flent 11 май 2018, 14:28
   
  0
   
  0

  Купить мебель по интернету Высоковск

  http://kuhninazakaz.info/page/kupit-mebel-po-internetu-visokovsk/
  .

 4. #4
  avtouris.info 12 май 2018, 20:13
   
  0
   
  0

  Автоюрист в слободском

  http://avtouris.info/page/avtoyurist-v-slobodskom/
  .

 5. #5
  gepatitu-c.net 13 май 2018, 11:00
   
  0
   
  0

  Почему после лечения гепатита с остаются антитела


  http://gepatitu-c.net/page/pochemu-posle-lecheniya-gepatita-s-ostayutsya-antitela/

  .

 6. #6
  abba-trans.com 24 май 2018, 19:37
   
  0
   
  0

  Заказ двухэтажного автобуса

  http://abba-trans.com/page/zakaz-dvuhetajnogo-avtobusa/
  .

 7. #7
  Chaweb-model.info 02 юли 2018, 22:29
   
  0
   
  0

  видео записи приватных чатов

  http://web-model.info/page/video-zapisi-privatnih-chatov/

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker